PSD incearca disperat sa ingroape scandalul ambasadei din Israel. Oamenii lui Dragnea o ascund pe Dancila pentru ca premierul sa nu dea explicatii

politica

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a respins joi cererea USR de a o chema pe premierul Viorica Dancila, in perioda 4-8 iunie, sa de explicatii in plenul Parlamentului, la “Ora premierului”, cu privire la ceea ce s-a intamplat in vizita pe care a facut-o in Israel. Deputatul USR Cristian Seidler afirma ca puterea nu face decat sa “acopere incompetenta Guvernului”.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis sa respinga solicitarea USR si a motivat ca Viorica Dancila nu poate veni la “Ora premierului” deoarece a mai fost si in luna aprilie, tot la invitatia opozitiei, iar regulamentul prevede ca premierul vine sa dea explicatii alternativ, la invitatia puterii, a opozitiei si din proprie initiativa.

Deputatul USR Cristian Seidler afirma ca aceasta prevedere a regulamentului se aplica in alta situatie, nu in cazul “Orei premierului”.

“Noi am invitat-o (pe Viorica Dancila – n.r.) pentru a ne explica ce s-a intamplat, ce au discutat in Israel, cu ce mandat s-au dus acolo si cu ce s-au intos. Replica domnului Florin Iordache este ca acest lucru se poate intampla cel mai repede in septembrie (sa vina premierul sa dea explicatii in Parlament – n.r.). Dincolo de acest lucru, este neacoperit de regulament. Dansii inverseaza si citesc in diagonala doua articole ale regulamentului si preiau ce le convine, unde le convine, pentru a face nimic altceva decat a acoperi incompetenta Guvernului. Noi doream ca doamna Dancila sa vina in fata Parlamentului despre ce s-a intamplat. Noi am vrut sa vina in luna iunie, pentru ca regulamentul asa prevede – alternativ la invitatia Parlamentului si alternativ la initiativa dansei, dar domnul Iordache considera ca alternativ inseamna putere – opozitie – initiativa premierului – ceea ce nu este niciunde, decat la un alt articol care vorbeste despre altceva”, a afirmat Seidler, citat de news.ro.

Premierul Viorica Dancila a mai fost in 3 aprilie in plenul Parlamentului, la “Ora premierului”, dupa ce PNL a solicitat ca aceasta sa vina si sa le spuna romanilor unde sunt banii din cresterea economica, “ce se intampla cu tara” si „incotro se indreapta”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: