PSD incepe epurarile. Abia numita in functie de Ciolos, Oana Schmidt Haineala va fi data afara de Guvernul Grindeanu

politica

Fosta sefa a CSM, Oana Schmidt Haineala, va fi data afara de Guvernul Grindeanu  din plenul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB).  Ea a fost numita acolo de catre Dacian Ciolos.

Guvernul Grindeanu are pe ordinea de zi o hotarare pentru abrogarea Hotararii Guvernului nr. 1019/2016 privind numirea unui membru al Plenului Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), prin care fosta sefa a CSM, Oana Schmidt Haineala a fost numita de premierul Ciolos in aceasta institutie, informeaza Romania libera.

Noul Executiv va numi pe altcineva la ONPCSB, dar nu a anuntat inca pe cine.

Antena 3 a pierdut nu mai putin de doua procese cu procuroarea Haineala si trebuie sa-i plateasca despagubiri de 20.000 de euro, in total. Pe vremea cand ea a condus CSM, in 2013, a acuzat Antena 3 ca pune presiune pe procurori.

Intr-un interviu, presedinta CSM declara ca este supusa unui linsaj mediatic de catre Grupul Intact, condus de familia Voiculescu. In plus, un site al grupului, Sursa zilei, a scris despre o presupusa relatie neprofesionala intre Oana Scmidt-Haineala si o procuroare care a avut probleme cu legea.

„Sunt de vreo 10 luni supusa unui linsaj mediatic. In momentul in care se exercita o astfel de presiune mediatica scopul este sa te inhibe, sa-ti creeze o teama falsa, sa te impiedice, sa nu mai poti face munca pentru care esti platita. Este schema aplicata de Grupul Intact care se foloseste de un site satelit, poveste care apoi este rulata de Antena 3”, a explicat ea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: