PSD incepe un nou asalt asupra Justitiei: „A venit vremea clarificarilor la DNA” – Tudorel Toader vrea sa o verifice pe Laura Codruta Kovesi

news

PSD, prin vocea lui Tudorel Toader, ministrul Justitiei, anunta asalatul asupra Justitiei. Acesta a declarat luni dimineata ca DNA nu a fost verificata de 10 ani, fiind de parere ca a venit vremea sa fie facute clarificari importante privind activitatea acestei institutii.

„A venit vremea clarificarilor la DNA”, a spus luni dimineata Tudorel Toader.

”In raportul acela referitor la anchetarea modului de anchetare a OUG 13, eu am tras un puternic semnal de alarma vizavi de activitatea DNA si am subliniat nevoia imperativa ca activitatea DNA-ului sa se desfasoare in limite constitutionale. Sustinem, cu toata convingerea, continuarea luptei impotriva coruptiei, dar va rog sa retinem ca lupta impotriva coruptiei nu inseamna numai DNA, nu inseamna numai aplicare de pedepse si condamnari, deci inseamna, in primul rand, prevenirea savarsirii faptelor de coruptie, urmand ca norma penala sa fie ultima solutie. Sustinem si- prin pachetul de legi veti vedea- ca propunem masuri de consolidare a luptei impotriva coruptiei”, a continuat Toader.

Acesta a invocat verificari la PICCJ si la DNA.

„Dvs. mai stiti si nu stiu daca v-am spus in mod explicit, dar cu siguranta v-am spus printre randuri, ca am sesizat Inspectia Judiciara a CSM-ului pentru a face evaluari de fond privind activitatea manageriala la DNA, pe de-o parte, la PICCJ pe de alta parte. De ce anume? Pentru ca la cele doua autoritati nu au fost facute evaluari de fond privind activitatea manageriala din 2007, adica de 10 ani. Ori, zece ani de zile o institutie sa nu fie verificata, sa nu fie evaluata, nu stiu daca este in regula motiv pentru care am sesizat IJ, verificarile sunt in curs de desfasurare, astept cu interes bilantul, rezultatul, concluziile, evaluarile.

Sper sa se constate ca nu avem o justitie selectiva, sper sa se constate ca sesizarile, cauzele deduse spre urmarire penala au fost puse pe rol, solutionate cu celeritate, sa raspundem acelei cerinte de solutionare a cauzelor intr-un termen rezonabil si-n acelasi timp mai sper sa se respecte cronologia solutionarii in functie de cronologia inregistrarii. Noi avem nevoie de justitie dreapta. Sustinem prevenirea si combaterea faptelor de coruptie, dar, ca ministru al Justitiei, sunt obligat sa nu vad numai partea pozitiva, ci si partea negativa, sa vad si faptul ca, din pacate, multi romani sunt arestati, urmariti penal, sunt anchetati, trimisi in judecata, eventual si condamnati, ca ulterior sa se constate ca sunt nevinovati, ceea ce este o adevarata tragedie pentru cel in cauza si mai mult decat o pata neagra pentru justitia din Romania.

Cand avem rezultatele, vom propune masurile legale, proportionale cu ceea ce se va constata”, a mai declarat Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: