PSD a innebunit de spaima. Toate deciziile CCR din ultima perioada ar putea fi suspendate, un judecator ocupa functia prin incalcarea Constitutiei

politica

Scenariu de groaza pentru PSD furnizat de catre judecatorul Cristi Danilet. Toate deciziile CCR adoptate incepand cu luna martie 2018 ar putea fi suspendate avand in vedere ca judecatorul Petre Lazaroiu se afla inca in  CCR prin incalcarea Constitutiei.

„Deci, urmare a unei decizii CCR, se spune ca trebuie reanalizate deciziile ICCJ date in complet de 5 pe motiv ca nu ar fi trasi la sorti toti membrii. Dar oare ce se intampla cu deciziile CCR adoptate de un Plen avand un membru care sta acolo de mai mult de 9 ani, acesta fiind termenul limita maxim impus de insasi Constitutia noastra?!”, a scris Danilet pe Facebook.

Petre Lazaroiu, se afla in functie de 10 ani, in conditiile in care in Constitutie scrie ca mandatele sunt de 9 ani. Astfel, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) functioneaza din luna iulie incalcandu-si propria jurisprudenta si Constitutia, dupa cum rezulta dintr-o decizie a Curtii pronuntata in martie 2018.

In data de 12 iulie a fost publicata in Monitorul Oficial legea 168/2018, prin care s-a abrogat, intre altele, articolul din legea de functionare a Curtii, care permitea unui judecator CCR sa adauge la un rest de mandat un mandat plin.

Lazaroiu a fost numit in functie in 2008 pe un rest de mandat si reinvestit in 2010, dar CCR a decis in martie ca judecatorii nu pot adauga un mandat intreg la un rest de mandat si ca limita maxima este de 9 ani, asa cum prevede legea fundamentala, aminteste g4media.ro. Prin urmare, din luna martie un judecator CCR functioneaza ilegal.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sustinut ca decizia CCR din 20 martie, potrivit careia judecatorii nu pot adauga un mandat intreg la un rest de mandat si ca limita maxima este de 9 ani, nu se aplica la mandatele in curs si produce efecte numai pentru viitor.

In data de 4 iunie, Asociatia Vedem Just, fondata de Danilet, i-a cerut, intr-o scrisoare deschisa, presedintelui CCR, Valer Dorneanu, sa constate incetarea mandatului de judecator a lui Petre Lazaroiu, dupa ce G4Media.ro a dezvaluit ca o decizie pronuntata chiar de CCR in martie interzice adaugarea unui mandat plin la un rest de mandat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: