politica

PSD insista pe renegocierea PNRR, impotriva vointei premierului Ciuca. Caciu: „PNRR va trebui optimizat oricum”

Ministrul Finantelor Publice, Adrian Caciu (PSD), a sustinut vineri ca PNRR ”va trebui optimizat oricum”. El a declarat ca „Romania nu mai trebuie sa traiasca momente in care PNRR-ul se face intr-un birou si nimeni nu stie, nici presa, nici din viata publica sau economica, un document programatic pentru sase ani, dupa care stam, cum ar veni sa stingem focuri”.

”Este foarte usor sa duci in zona publica renegociem PNRR-ul pentru pensii. PNR-ul va trebui optimizat oricum. Romania pierde o suma din PNRR care trebuie… si vom sta de vorba la nivel de Executiv si, evident si la nivel politic, pentru ca tara nu trebuie vaduvita de banii din PNRR, dar nici de reformele pe care PNRR le prevede si nici de investitiile pe care ni le-am asumat. Suntem in decalaj major fata de ceea ce inseamna economia europeana. Si atunci, oricum vei ajunge cumva de optimizare”, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul Finantelor.

Adrian Caciu a dat exemple de aspecte care trebuie optimizate in PNRR: ”V-am dat exemplu reforma fiscala. Sunt elemente care poate vor trebui optimizate si aici in discutiile cu Comisia Europeana, dar singura sansa pentru Romania de a avea succes in optimizare este ca societatea si statul sa faca parteneriat, pentru ca Romania nu mai trebuie sa traiasca momente in care PNRR-ul se face intr-un birou si nimeni nu stie, nici presa, nici din viata publica sau economica, un document programatic pentru sase ani, dupa care stam, cum ar veni sa stingem focuri. Si atunci cel mai bun lucru este sa ne uitam cu totii, sa ne uitam care sunt elementele care trebuie intr-adevar discutate – inclusiv partea sociala, este o discutie care trebuie facuta si este o discutie care nu ai cum sa te prefaci ca nu o vezi. Inteleg ca sunt tot felul de filosofi, dar sunt oameni in tara asta care nu au ce pune pe masa, care au muncit o viata si nu au nicio vina ca statul nu poate sa ii ajute, ei au platit banii statului”.

Ministrul Finantelor spune ca nu trebuie facuta confuzia intre «renegociere», despre care spune ca e un termen din mecanismul PNRR si «optimizare», aratand ca discutii privind optimizarea PNRR vor fi facute de mai multe tari.

El a dat, in acest sens, exemplul Spaniei, despre care spune ca va discuta despre optimizarea planului sau national de redresare in sensul realizarii de mai multe investitii verzi decat cele prevazute initial.

Premierul Ciuca a anuntat deja ca este „exclusa” orice renegociere sau „optimizare” a PNRR pana in anul 2023.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: adrian caciu

Recent Posts

Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Gabriela Firea a revenit drept candidat al PSD la Primaria Capitalei in urma deciziei liderilor…

7 ore ago

Moscova anunta ca isi va intensifica bombardamentele asupra Ucrainei. Soigu: „Am spulberat mitul superioritatii armelor occidentale”

Rusia isi va intensifica loviturile asupra bazelor de depozitare ucrainene care adapostesc arme furnizate de…

32 de minute ago

Antena 3 a iesit rapid cu un sondaj dupa retragerea lui Cirstoiu: Piedone plus Firea egal 48%

Antena 3 a prezentat, marti, un sondaj realizat de ARA Public Opinion in legatura cu…

49 de minute ago

Nicusor Dan anunta ca Firea va fi pe locul trei: „Lupta se va da intre mine si Piedone”. Ciolacu: „Firea va castiga, garantez”

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a afirmat marti ca lupta pentru fotoliul de edil…

2 ore ago

Rusia bombardeaza Rusia. In doua luni, rusii si-au luat la tinta propriul teritoriu de 21 de ori cu lovituri aeriene

Fortele aeriene ale Rusiei au lansat o racheta masiva pe propriul teritoriu la inceputul acestei…

3 ore ago

Un membru al organizatiei germane de extrema-dreapta AfD a fost arestat sub acuzatia de spionaj pentru China

Procurorii germani au anuntat marti ca politia a arestat un angajat al partidului politic de…

2 ore ago