PSD insista, vrea girofar pentru baronii judeteni. Legea este in Senat, USR are o reactie dura: „Mai intai s-au batut pentru pensiile speciale pentru baroni, acum girofar”

politica

Liderul senatorilor USR Ionut Mosteanu a solicitat social-democratilor sa retraga din circuit legislativ proiectul de lege inregistrat la Senat care prevede ca presedintii de consilii judetene vor putea circula cu girofar. „Acelasi PSD a blocat, ani de zile, proiectul prin care se acorda girofar salvamontului. Mai intai s-au batut pentru pensiile speciale pentru baroni, acum girofar”, a mai spus Mosteanu.

„Girofar pentru baroni. Asta le lipseau presedintilor de Consilii Judetene. Girofar. Vor sa o rezolve printr-o lege depusa de mai multi parlamentari PSD. Legea a fost inregistrata la Senat si urmeaza sa intre in dezbatere la comisii. Acelasi PSD a blocat, ani de zile, proiectul prin care se acorda girofar salvamontului. Mai intai s-au batut pentru pensiile speciale pentru baroni, acum girofar. Le cer PSD-istilor si partenerilor lor de coalitie, PNL, sa retraga proiectul «girofar pentru baroni»”, a scris Ionut Mosteanu, marti pe Facebook.

Pe 21 decembrie 2021, trei deputati PSD Nicolae Georgescu, Eugen Neata si Eduard- Andrei Popica au inregistrat la Senat acest proiect de lege.

„Avand in vedere disfunctionalitatile si problemele semnalate in mod constant de catre autoritatile administratiei publice, ca urmare a neadaptarii cadrului legal actual care reglementeaza organizarea si functionarea acestor autoritati la realitatile socioeconomice, la complexitatea si dinamica activitatilor aferente furnizarii serviciilor publice esentiale pentru cetateni, propunem aceasta completare legislativa in directa legatura cu atributiile presedintilor de consilii judetene care sunt si vicepresedinti ai comitetelor pentru situatii de urgenta, calitate in care participa in diverse intruniri sau misiuni cu caracter de urgenta”, au sustinut initiatorii, in expunerea de motive a propunerii legislative, arata news.ro.

De asemenea, cei trei social-democrati sustin ca „aceasta modificare este o consecinta fireasca a recunoasterii locului si rolului presedintilor de consilii judetene in ierarhia unui stat de drept, si are rolul de a facilita rezolvarea operativa a tuturor tipurilor de activitati specifice precum si indeplinirea atributiilor alocate acestei functii”.

Comentarii: