„PSD si-a invatat lectia dupa OUG 13”. Ce strategie a adoptat acum Dragnea pentru a modifica legile justitiei fara a avea parte de proteste de strada

politica

Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, actual senator USR, avertizeaza ca PSD si-a schimbat strategia in ce priveste modificarea legilor justitiei dupa protestele anti-OUG 13. El spune ca totul se face acum „etapizat”.

„PSD si-a invatat lectia dupa OUG 13. Anume, sa nu arunce totul in joc printr-o singura ordonanta, ci sa faca totul etapizat, in mai multi pasi, pentru a evita alte mari proteste. Vedem cum se pun in practica aceste metode prin propunerile lui Tudorel Toader in justitie si, mai recent, planurile PSD de a reduce contributia la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II). Exact ca in Justitie, imi este clar ca nu se vor opri aici si vor merge pana la a-l desfiinta complet. Totul cu pasi mici si prudenti, desigur”, a scris Vlad Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit reprezentantului USR, cu doua luni in urma, cand ministrul Finantelor Publice anunta abrupt desfiintarea Pilonului II, Liviu Dragnea a descris aceasta intentie ca fiind „o prostie”. Acum premierul Tudose spune si el ca totul e o minciuna. Ca nu se vor lua bani de la fondurile obligatorii de pensii private, dar ca randamentului Pilonului I este mai mare si ca se cauta solutii pentru a-l alimenta cu mai multi bani, din alte surse.

„Intrebarea este, cum mai putem noi crede ce spun guvernantii PSD, care declara azi ceva, doar pentru a se contrazice a doua zi?

Ce incredere mai pot avea cetatenii acestei tari in niste oameni care se razgandesc de la o saptamana la alta sau se contrazic de cateva ori in 24 de ore?

Cum as putea sa-l cred pe prim-ministru cand spune ca ”statul e un administrator mai bun”, cand refuza sa rezolve problema TAROM-ului, devenit o gaura neagra a banilor publici tocmai din cauza unui stat ineficient si corupt?

Cum as putea sa-l cred pe Liviu Dragnea cand spune ieri ca ne-am ingrijorat degeaba cu privire la legile Justitiei, iar azi declara senin ca Tudorel Toader trebuie sa mearga mai departe cu asaltul asupra Justitiei?

PSD a facut din guvernarea tarii un poligon de incercare pentru amatorism, populism si devalizarea cu impunitate a banului public. Incoerenta asumata a declaratiilor este doar perdeaua de fum prin care spera ca vor semana confuzie.

Toate acestea, in doar cateva luni. Nu cred ca romanii isi vor permite nota de plata pe care le-o va lasa PSD dupa inca 3 ani si jumatate de guvernare”, a mai scris Vlad Alexandrescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: