PSD invrajbeste categoriile sociale: „Toader este vinovat pentru aceasta forma de discriminare!” – se cere demisia ministrului Justitiei

news

Sindicalistii din penitenciare se considera discriminati pentru ca sunt singurii care nu beneficiaza de cresterea salariala de 15% decisa de Guvern.

Ei acuza lipsa de implicare a ministrului Justitiei Tudorel Toader, caruia ii cer demisia, solicitare pe care o vor face chiar la intalnirea cu acesta, in 8 august, arata News.ro.

„Ministrul Justitiei trebuie sa raspunda pentru totala lipsa de implicare, angajatii din penitenciare fiind singurii care nu beneficiaza de majorarea cu pana la 15% a salariului de baza acordata prin Ordonante de Urgenta ale Guvernului tuturor celorlalti angajati din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala”, considera reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Ei precizeaza ca „practic, agentii si ofiterii de penitenciare raman singura categorie profesionala din acest sector de activitate care nu beneficiaza de aceasta majorare salariala, desi in perioada de consultari initiatorii proiectului si institutiile avizatoare au fost insistent sesizati de catre sindicatele din penitenciare referitor la aceasta problema”.

In opinia sindicalistilor, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, „este principalul vinovat pentru aceasta forma de discriminare salariala a angajatilor din penitenciare, acesta nefiind nici de aceasta data interesat in sustinerea intereselor legitime ale personalului din subordine”.

„In aceste conditii, una dintre masurile pe care o vom propune marti 08 august 2017 la discutiile cu ministrul Justitiei pe tema adoptarii unui pachet de masuri pentru rezolvarea problemelor din penitenciare va fi chiar solicitarea demisiei ministrului Justitiei, pentru incompetenta si dezinteres”, anunta federatia sindicala.

Sindicalistii cer Guvernului sa elimine sitiuatia discriminatorie si avertizeaza ca protestele incepute la 1 august vor continua, urmand pichetari ale penitenciarelor si actiuni de protest la Administratia Nationala a Penitenciarelor si la Ministerul Justitiei.

„Pe lista de revendicari adaugam, alaturi de imbunatatirea conditiilor de munca, eliminarea deficitului de personal si construirea unui cadru legal care sa protejeze angajatii penitenciarelor, eliminarea discriminarilor salariale dar si demiterea ministrului justitiei pentru incapacitatea de a intelege si rezolva problemele din penitenciare”, precizeaza ei.

Guvernul a adoptat, vineri, o OUG prin care se majoreaza cu 10% salariul brut al politistilor din MAI si din structurile din subordine si cu 15% salariile personalului civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu exceptia personalului civil din Ministerul Apararii Nationale si institutiile aflate in subordinea sa, care au beneficiat deja de majorari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: