PSD isi apara disperat tatuka. A atacat la CCR desfiintarea Institutului Revolutiei al lui Iliescu

politica

Curtea Constitutionala a Romaniei urmeaza sa discute pe 24 martie o sesizare asupra Legii pentru aprobarea OUG 91/2019 privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, transmisa de Grupul senatorial al PSD, au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.

Proiectul, initiat de Guvern, a fost adoptat, luni, de Senat, cu 84 de voturi „pentru” si 54 „impotriva”. Comisia juridica din Senat a dat raport de admitere.

Proiectul pentru aprobarea OUG nr. 91/2019 privind desfiintarea IRRD 1989, precum si pentru abrogarea legii de infiintare a institutului a revenit in dezbatere la Senat dupa ce forma trimisa la promulgare cu titlul „Lege pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2019 privind desfiintarea IRRD 1989” a facut obiectul unei sesizari de neconstitutionalitate, formulata de Executiv, cu obiectii respinse de CCR, dar si al unei cereri de reexaminare din partea presedintelui Klaus Iohannis.

In cadrul dezbaterilor de luni din plenul Senatului, liderul grupului PSD, Lucian Romascanu, a admis ca legea privind infiintarea acestui institut ar trebui corectata, reformata, daca „pare depasita”, insa a mentionat ca nu vede ratiunea desfiintarii lui, fiind singurul dedicat cercetarii a ceea ce s-a intamplat in Decembrie 1989.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: