PSD isi pregateste fuga de la guvernare. Baronul Dumitru Buzatu a gasit pretextul perfect: „Nu trebuie sa mergem pe varianta Guvernului minoritar”

politica

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu a declarat ca, in cazul in care ALDE iese de la guvernare, partidul ar trebui sa intre in opozitie. Social-democratul considera ca PSD nu trebuie „sa mearga pe varianta Guvernului minoritar”.

„In cazul ruperii unei aliante majoritare, nu e numaidecat de preferat un Guvern minoritar, ci dimpotriva, aceia care rup alianta, impreuna cu alte forte politice capabile, sa preia Executivul respectiv si evident, vom vedea cum va functiona (…). Daca vrem sa aratam a cui este responsabilitatea ruperii acestei aliante, a cui este responsabilitatea neimplementarii pana la capat a programului, nu trebuie sa mergem pe varianta Guvernului minoritar”, a declarat Dumitru Buzatu, miercuri, la RFI, citat de Mediafax.

Social-democratul a adaugat ca „absolut” PSD ar trebuie sa intre in opozitie, in cazul in care ALDE iese de la guvernare.

„Este parerea mea personala, dar din discutiile pe care le-am avut cu diversi colegi, aceasta parere personala este generalizata”, a explicat Buzatu.

Cu toate acestea, liderul PSD Vaslui considera ca ALDE nu va iesi de la guvernare.

Calin Popescu Tariceanu a declarat, intr-un interviu acordat MEDIAFAX, ca Guvernul functioneaza din inertie si nu vrea sa faca parte dintr-un Executiv „impotent”. Liderul ALDE a avut, totodata, discutii cu Pro Romania pentru a forma o alianta.

ALDE a solicitat PSD sa vina cu un nou program de guvernare si cu o restructurare parlamentara, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dancila, care a anuntat ca va merge pe varianta unei remanieri.

Viorica Dancila a mai cerut ALDE sa isi asume responsabilitatea guvernarii si sa inteleaga ca un partid nu poate sa fie si la putere si in Opozitie. De asemenea, liderul PSD a afirmat ca daca nu va gasi consens cu ALDE, va cauta sprijin in alte formatiuni politice, inclusiv in UDMR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: