politica

PSD-ista Laura Vicol, candidata Olgutei: „Supravietuirea natiunii noastre vine din Oltenia”

Lura Vicol, candidata pentru Parlament pe listele PSD Dolj, sustine intr-o postare pe Facebook ca „o mare speranta pentru supravietuirea natiunii noastre vine din Oltenia”.  „Poate tocmai de aceea mi s-a parut atat de firesc sa accept sa candidez atunci cand Lia Olguta Vasilescu mi-a propus”, a mai scris Vicol, avocata a Clanului Sportivilor, Camatarilor (Nutu si Sile Camataru) si a fostului colonel SRI, fugarul Daniel Dragomir.

„Ma leaga de Dolj, in mod fundamental, traditiile si acel filon national care in Oltenia s-a pastrat inca puternic.

(…) Desi sunt un sustinator al proiectului european, cred ca, in masura in care azi a fi bun roman inseamna a fi bun european, nu putem fi buni europeni, daca nu suntem buni romani.

Din acest punct de vedere, Oltenia este regiunea in care cultura romaneasca a primit cele mai putine influente straine. De aceea, intr-un moment in care identitatea nationala a romanilor sufera atacuri din toate partile, o mare speranta pentru supravietuirea natiunii noastre vine din Oltenia.

Ma leaga multe de acest judet, poate tocmai de aceea mi s-a parut atat de firesc sa accept sa candidez atunci cand Lia Olguta Vasilescu mi-a propus”, a scris Vicol pe pagina ei de Facebook.

Insa Laura Vicol a fost de fapt impusa de conducerea centrala a PSD pe lista PSD Dolj, a dezvaluit Radu Preda, fost lider al senatorilor PSD.

„Ne-am asezat la masa, domnul presedinte Manda a luat cuvantul si ne-a spus ca avem o chestiune care trebuie facuta peste capul Doljului, adica ni s-a impus de la Bucuresti sa luam pe cineva pe listele de la Dolj. Ni s-a pus la dispozitie si o lista cu mai multe nume, eu am ales-o pe Laura Vicol. Apoi ne-a spus ca ea va trebui sa fie la noi pe locul unu, nu stiu de unde venea acel ‘va trebui’“, dezvaluia Preda intr-un interviu pentru Gazeta de Sud.

Marcel Ciolacu a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca Laura Vicol va fi membra in Comisia Juridica a Senatului: „Am auzit ca singurul lucru major care i se imputa e ca a avut niste clienti – toti avem dreptul de a fi aparati. Experienta sa de avocat o recomanda sa fie membru in Comisia Juridica, nu vad un lucru rau. Sa judec un om in functie de de clientii sai, nu mi se pare corect”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea
Tags: laura vicol

Recent Posts

Seful CJ Calarasi, prezent la DNA Constanta unde asista la o perchezitie informatica

Seful CJ Calarasi, Vasile Iliuta (PSD), este prezent vineri dimineata la sediul DNA Constanta pentru…

13 minute ago

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, da asigurari ca „nu exista riscul unui flux masiv de migranti ilegali” in Romania

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, a afirmat ca, de la inceputul acestui an, s-au inregistrat…

27 de minute ago

FMI prognozeaza ca economia „de razboi” a Rusiei va creste cu 3,2% in 2024, depasind toate economiile avansate, inclusiv SUA

Potrivit Fondului Monetar International, se asteapta ca economia Rusiei sa creasca semnificativ mai rapid decat…

57 de minute ago

Germania va reconstrui Ucraina dupa razboi, anunta vicecancelarul Robert Habeck. Politico: „Vor fi bani de facut din reconstructia Ucrainei”

Aflat in Ucraina, Robert Habeck se gandeste la viitorul de dupa razboi, relateaza Politico. Impreuna…

6 minute ago

Amenintarea cu bomba de la bordul unui avion care zbura spre Egipt si a aterizat de urgenta la Timisoara s-a dovedit a fi falsa

Alarma cu bomba de la bordul unui avion care transporta pasageri de la Wroclaw (Polonia)…

O oră ago

UK inapoi inapoi in Erasmus. UE vrea sa anuleze o parte din efectele Brexit-ului, cel putin pentru persoanele cu varsta intre 18 si 30 de ani

Uniunea Europeana incearca sa imbunatateasca mobilitatea intre cele 27 de state membre ale sale si…

5 minute ago