PSD-ista Olguta i-a facut „sclavi”. Cum i-au intampinat germanii pe romanii sositi la munca – Video

news

Presa germana scrie despre muncitorii romani care au ajuns vineri in Germania pentru a lucra la ferme. Peste 1.300 de romani au ajuns vineri in aceasta tara.

Publicatia Badische Neueste Nachrichten a realizat un reportaj la aeroport si a stat de vorba cu patronii germani care au venit cu autocare pentru muncitorii romani. Aproximativ 1.300 de muncitori romani au ajuns vineri in Germania.

Martin Walther astepta cinci muncitori pe care i-a luat si i-a dus direct la ferma sade la Spalt, situata la 250 de kilometri de aeroport si undeva la sud-vest de Nurnberg. El a spus ca fara noii angajati ar fi riscat sa ramana cu sparanghelul de pe camp.

Si Stefan Huber, de la ferma Huber din Iffezheim, s-a aflat printre fermierii care au tinut sa vina in intampinarea romanilor. Huber le-a explicat jurnalistilor germani ca a preluat cinci muncitori. „Din pacate nu au venit toti, mai asteptam inca 25 saptamana viitoare”.

Acum, producatorii de sparanghel din Germania rasufla usurati, dupa ce guvernul federal a relaxat restrictiile de intrare pentru muncitorii agricoli romani. Aproximativ 40.000 de oameni, majoritatea romani, vor avea permisiunea sa intre in tara in aprilie si mai.

Din cauza pandemiei Covid-19, Simon Schumacher, directorul general al Asociatiei Fermierilor din Sudul Germaniei din Sparanghel si Capsuni (VSSE) din Bruchsal, se asteapta ca in acest an numarul lucratorilor agricoli straini sa fie mai mic cu cel putin 20%. Potrivit sursei citate, fermierii au platit in majoritatea cazurilor biletele de avion, 280 de euro de persoana pentru fiecare muncitor roman.

Noii angajati vor fi cazati in conditii speciale si vor fi supusi unor controale medicale periodice.

Citeste si: Olguta iar a luat-o grav pe aratura. Ii face „sclavi” pe romanii care merg sa munceasca in strainatate

Mai mult despre: ,


Comentarii: