PSD-isti in Guvern, reactia dura a lui Claudiu Nasui: „Statul roman are mii de agentii, institute, autoritati, consilii, companii, regii, etc. Majoritatea sunt total inutile”

politica

Claudiu Nasui, fostul ministru al Economiei, se arata revoltat dupa ce sotul unei deputate PSD in functia de secretar general al Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati. Este vorba despre Mihail Adrian Oprescu, sotul deputatei PSD Simona Bucura-Oprescu.

„Statul roman are mii de agentii, institute, autoritati, consilii, companii, regii, etc. Majoritatea sunt total inutile pentru contribuabil. Singura lor utilitate fiind cea de a salariza activ de partid si a furniza contracte cu statul. Unele au o utilitate foarte redusa, putand foarte bine fi o directie intr-un minister sau o agentie.

Multe dintre aceste agentii au denumiri pompoase, menite sa faca acele agentii sa para importante. Institutul pentru drepturile omului, Academia Oamenilor de Stiinta sau Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse. Denumirile acestea sunt menite sa faca grea desfiintarea lor. ‘Cum sa desfiintezi Institutul pentru drepturile omului!? Aveti ceva contra drepturilor omului.’ Singurul partid care a candidat pe o platforma de reducere a numarului de agentii a fost USR prin al 7-lea angajament pe care l-a avut: Fara mii de agentii.

Despre Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse am mai scris in trecut odata cu faimoasa presedinta a agentiei care zicea ca femeile pot fi orice vor ele, inclusiv motostivuitor. Din 2016 pana in 2020, i-au crescut cheltuielile cu 53%. Iar cheltuielile de personal cu 100%. S-au dublat. In fiecare an au crescut, in 2019 au crescut cel mai tare cu +41%.

Chiar si in anul greu pentru toata societatea romaneasca, 2020, marcat de somaj si inchiderea activitatilor din economia reala, activul de partid de la acea agentie si-a crescut cu 11% salariile. Asta nu mai e nici pe departe lipsa de respect pentru cei care iti platesc fizic salariul, cetatenii, e aroganta si sfidare.

Am cautat de curiozitate si in 2021 cum au evoluat cheltuielile. Ce sa vedem, au crescut din nou cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ei nu vor strange niciodata cureaua. Pentru a reduce impozitele uriase pe munca (unde suntem in top european pe salariile mici), aceeasi indivizi, care iau cat pot din banii nostri, ne vor spune ca ‘nu sunt bani'”, a scris Nasui, revoltat.

Felix Manta, finul fostului presedinte PSD al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, a fost numit de premierul interimar Florin Citu secretar general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC). Decizia a fost publicata vineri in Monitorul Oficial. Duicu este unul dintre apropiatii liberalului Cristian Busoi, ales vicepresedinte PNL in echipa lui Florin Citu. De altfel, numele lui Busoi apare si in dosarul in care Adrian Duicu a fost condamnat la un an si jumatate cu suspendare pentru fapte de coruptie.

“Daniel Felix Manta, comisar sef adjunct Regiunea S-V Oltenia, exercita, cu caracter temporar, functia publica din categoria inaltilor functionari publici de secretar general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor pentru o perioada de 6 luni”, potrivit deciziei semnate de premierul Florin Citu.

Manta a fost si subprefect de Mehedinti si sef al OPC Mehedinti.

Adrian Duicu, fost presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, a fost condamnat definitiv, in februarie 2020, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an si sase luni inchisoare cu suspendare pentru mai multe fapte de coruptie. In rechizitoriu, procurorii DNA au aratat ca Adrian Duicu si-ar fi exercitat influenta si asupra lui Cristian Busoi, la acea vreme presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), pentru ca o firma controlata de Duicu prin interpusi sa deconteze sume cat mai mari din bugetul asigurarilor sociale de sanatate.

In prezent, Cristian Busoi ocupa functia de vicepresedinte al PNL, fiind ales in echipa lui Florin Citu.

Tot vineri, Mihail Adrian Oprescu a fost numit de Florin Citu in functia de secretar general al Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati. Oprescu este sotul deputatei PSD Simona Bucura-Oprescu, precizeaza news.ro.

”Incepand cu data de 28 octombrie 2021, domnul Mihail-Adrian Oprescu, inspector general de stat adjunct in cadrul Inspectiei Muncii, exercita, cu caracter temporar, prin detasare, functia publica vacanta din categoria inaltilor functionari publici de secretar general al Agentiei Nationale pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati pentru o perioada de 6 luni”, se arata in decizia publicata vineri in Monitorul Oficial.

Mai mult despre:

Comentarii: