PSD-istii anunta ca vor sa aduca chinezi pentru a lupta cu coronavirusul. Ploconeli la Ambasada Chinei

news

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a anuntat ca vrea sa aduca doi medici chinezi care au luptat impotriva COVID-19 si care pot sa ofere expertiza spitalelor din judet, cerand, in acest sens, sprijinul ambasadorului Chinei in Romania, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judetean Maramures transmis, joi, exista si posibilitatea ca medici din spitale din China sa intre in video-conferinta cu medicii din judet pentru un schimb de experienta.

„Presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea, a avut, joi, o conferinta telefonica cu Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, subiectul fiind gasirea oportunitati comune de cooperare in lupta impotriva raspandirii noului coronavirus SARS-CoV-2. Seful administratiei maramuresene si-a exprimat dorinta de a primi in spitalele din Maramures doi medici chinezi care au luptat in spitalele din China impotriva Covid-19, dispusi sa lucreze si sa ofere expertiza necesara in lupta impotriva pandemiei. Totodata, s-a reliefat posibilitatea ca, printr-un sistem de video-conferinta, personalul medical de specialitate din cele doua spitale aflate in subordinea CJ sa vina in contact cu medicii chinezi, pentru a realiza un schimb de experienta pe aceasta tema”, se arata in comunicat.

Gabriel Zetea a afirmat ca autoritatile judetene sunt dispuse sa-i primeasca pe cei doi medici chinezi si sa se ocupe de toate cele necesare pentru ca ei sa-si desfasoare activitatea in Maramures.

„In judet nu exista in acest moment o raspandire accentuata cu noul coronavirus, dar ne asteptam ca, in perioada urmatoare, numarul sa creasca si de aceea am avea nevoie de experienta unor medici chinezi, care deja au efectuat astfel de activitati, care au tratat pacienti infectati si care sa impartaseasca din experienta lor personalului medical maramuresean”, a explicat seful CJ Maramures.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze a declarat, in cadrul conferintei telefonice cu Gabriel Zetea, ca partea chineza isi doreste intensificarea eforturilor bilaterale pentru combaterea epidemiei, colaborarea in domeniul productiei si achizitiei de echipamente medicale, precum si schimburi de experienta intre personalul sanitar.

Mai mult despre: ,

Comentarii: