PSD-istii din CEX, mai prosti decat Dancila. Cum i-a manipulat premierul in cazul comisarului european

analize

Viorica Dancila, singura sau consiliata inteligent, a reusit sa-i manipuleze cu mare arta pe liderii pesedisti reuniti, marti, in CEX. Ea si-a impus favorita pentru postul de comisar european, lasandu-le impresia baronilor PSD ca si-au impus tot ei, din nou,  vointa.

PSD este un animal de prada foarte hraparet care nu vrea sa lase nimic pentru nimeni din ce crede ca i se cuvine. Functia de comisar european al Romaniei crede ca ii apartine, prin urmare nu ar fi acceptat nicio nominalizare pentru aceasta pozitie din afara partidului. Orice alta varianta nepesedista ar fi devenit o cedare de nepermis, o infrangere umilitoare, o rusine greu de explicat in fata masei pesediste.

Dancila, prinsa intre nicovala pesedista si ciocanul Comisiei Europene, a ales sa faca un joc surprinzator de bun pentru anvergura ei intelectuala. A anuntat in sedinta CEX ca il sustine pe Dan Nica, dinozaur pesedist de nadejde, basca probleme penale astfel incat sa se regaseasca in el mai toti de acolo. Si a insistat cu acest nume in conditiile in care stia deja ca sefa Comisiei Europene nu are de gand sa accepte un barbat, pentru a respecta echilibrul de gen. Pentru a anihila ingrijorarile in acest sens, ridicate de altfel de Paul Stanescu („Dar pana acum nu trebuia sa trimitem femei? Acum ducem barbati?”), Dancila a inventat un tandem cu Ungaria. Insa Ungaria si-a desemnat deja inlocuitorul pentru cel respins, care este tot un barbat.

Pesedistii din CEX au votat, in unanimitate, scrasnind satisfacuti din dinti ca o sa le arate ei Comisiei Europene, ca Dan Nica sa fie candidatul Romaniei. Asigurandu-se prin urmare ca CEX a votat un barbat, pe Dancila o apuca brusc ingrijorarea ca Ursula von der Leyen nu ar putea accepta o propunere purtatoare de pantaloni si anunta ca trebuie sa discute cu sefa Comisiei Europene. Plina de demnitate, ca doar ea nu da socoteala Europei, a fugit intr-un birou separat pentru a afla, chipurile, daca Ursula von der Leyen este de acord cu Dan Nica. Evident ca aceasta nu a spus „nu” direct, ci a cerut sa fie totusi si un candidat femeie, asa cum de altfel Dancila se astepta.

Neconflictuala, Dancila a acceptat si i-a indemnat apoi pe membrii CEX sa mai aleaga un nume de femeie, ca sa fie bine, sa nu fie rau. S-au propus mai multe nume de pesediste (Claudia Tapardel, Gabriela Zoana si Roxana Minzatu) precum si cel al Gabrielei Ciot, ultima pe lista. Minzatu a obtinut un numar de voturi egal cu al Gabrielei Ciot, insa Dancila iar a intervenit, afirmand ca „hai sa nu mergem cu Roxana, ca nu mai ramane nimeni in Guvern, deci ramane doamna Ciot”.

Si asa a ajuns Dancila la finalul dorit, ca Gabriela Ciot sa devina de fapt adevaratul candidat al Romaniei pentru functia de comisar european. Dancila a impuscat astfel doi iepuri dintr-o lovitura cu arma fraierilor din CEX: Comisia Europeana sau Parlamentul European nu prea ar mai avea ce sa reproseze in cazul lui Ciot, din moment ce nu-i vreun membru PSD cu background definit de articole din Codul Penal, si in plus ar avea si o prietena de nadejde, din masoneria purtatoarelor de brose, la varful Europei.

Citeste si: Fratia broselor. Cum a infipt-o Dancila pe Gabriela Ciot in cursa pentru postul de comisar european

Mai mult despre: ,

Comentarii: