PSD-istii si-au inghitit inapoi motiunea. Nasui a venit cu dovezi, o deputata PSD a incasat bani publici de la Ministerul Economiei prin doua firme

politica

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a dezvaluit, in discursul sustinut in Senat la motiunea depusa de PSD impotriva sa, ca o deputata PSD a incasat bani de la Ministerul Economiei pentru doua firme ale sale. 

„Am o veste proasta, o sa inchid toate ronbinete pe bani publici, inca nu le-am aflat pe toate, dar o sa le aflu. Si unde am sa descopar jafuri o sa anunta organele abilitate, DNA-ul. O sa va dau un nume, ca sa nu spuneti ca va acuz doar asa. Va spune ceva doamana Elena Stoica? O cunoasteti pe doamna Elena Stoica, ar trebui sa o cunoasteti, este colega dvs., deputat PSD, de alaturi.

Doamna Elena Stoica urla in comisiile reunite ca omoram exporturile si ca este o mare sustinatoare a schemei acesteia de mers la targuri pe banii statului. Ei bine, ce sa vedeti? Doamna Elena Stoica are doua firme, Proxima Moda SRL si Tricotton Junior SRL, si ghiciti ce se intampla cu aceste firme? Amandoua sunt mari abonate exact la schema pe care o aparati folosindu-va de tribuna Parlamentului. Pana acum, firmele doamnei Stoica au primit 250.000 de lei de la statul roman. De aceea sunteti suparati. Aproape jumatate dintre firme nici macar nu se gasesc in schema de ajutor pentru exportatorii romani”, a spus Nasui de la tribuna Senatului.

Declaratia de avere depusa de deputata PSD Elena Stoica confirma dezvaluirile lui Nasui. Stoica apare ca directoare in cele doua firme.

Senatul dezbate marti, de la ora 16,00, si se va exprima prin vot secret cu bile pe motiunea simpla intitulata „O Romanie in agonie, cu Nasui la Economie”, a anuntat presedintele Camerei superioare a Parlamentului, Anca Dragu.

Prin acest demers, cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicita demiterea „imediata” a ministrului Economiei, Claudiu Nasui.

„Nu avem emotii privind votul la aceasta motiune simpla impotriva ministrului Economiei. (…) Avem o ora si jumatate de dezbateri, urmata de vot secret cu bile. Cu prezenta fizica. Cu siguranta vom avea cvorum, pentru ca stiam de procedura. Coalitia va fi in sala. (…) Din pacate, in aceasta motiune simpla este un punct care face referire la familia ministrului si mi se pare ca este inacceptabil sa ducem politica in zona de ‘radio sant’. Noi suntem multumiti de activitatea ministrului Nasui si cred ca astazi, in plen, dumnealui are ocazia sa argumenteze pozitia sa si a ministerului pe subiectele ridicate de PSD. Nu se pune problema ca USR si Coalitia sa nu il sustina pe ministrul Nasui, cu atat mai mult, daca va uitati, argumentele aduse in motiune nu sunt legate de realitate. Sunt niste declaratii superficiale”, a afirmat Dragu, marti, dupa sedinta Biroului Permanent al Senatului.

Semnatarii motiunii sustin ca planurile ministrului Economiei vizeaza „blocarea programelor de stimulare si sustinere a economiei si firmelor romanesti”, „anuleaza actiunile de sustinere a exporturilor romanesti” si „vanzarea celor mai profitabile companii ale statului roman”.

„Daca o putere straina ostila si-ar fi propus sa destabilizeze economia nationala si productia romaneasca, cea mai rapida cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost sa il puna pe Claudiu Nasui ministru al Economiei. Niciun fel de forte oculte externe si nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii nationale nu ar fi reusit, intr-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Nasui in fruntea Ministerului Economiei, in doar 70 de zile”, se arata in motiunea simpla depusa la Senat, saptamana trecuta.

Initiatorii motiunii mai sustin ca „cei care profita de pe urma prezentei lui Claudiu Nasui la Ministerul Economiei sunt doar securistii din spatele sau si firmele controlate de familia Nasui”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: