PSD-istii sunt atat de speriati de miting incat anunta ca noile legi justitiei ar putea fi modificate. Declaratia unui important senator PSD

politica

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu afirma, intr-un interviu acordat postul RFI cu putin timp inainte de mitingul din Piata Victoriei, ca detestatale legi ale justitiei ar putea fi modificate.

Intr-un comentariu despre protestul din Piata Victoriei, Andronescu afirma ca „legile justitiei, deocamdata nu sunt in vigoare, una singura a intrat in vigoare, restul sunt inca in procedurile parlamentare, in aceste proceduri se mai pot intampla lucruri”.

Iata declaratia integrala:

”Orice om are dreptul sa protesteze sa se exprime. Deci din acest punct de vedere, cred ca ceea ce au spus cei de la Jandamerie, tine de, dupa opinia mea, de aceasta neclaritate: cine organizeaza si cati oameni sunt acolo, pentru ca una este sa ai mii sau zeci de mii si alta este sa ai peste un milion de oameni. Sigur ca este foarte important sa aflam care sunt principalele argumente pentru care manifesta. Pentru ca, cel putin eu, poate nu am fost suficient de atenta, nu am inteles care sunt obiectivele acestui miting. (…)Cand exista asemenea manifestari publice, autoritatile, cei care guverneaza trebuie sa fie extrem de atenti pentru ca, pana la urma, aceasta manifestare prezinta si un senzor al opiniei publice. Trebuie sa fie atenti si sa incerce sa remedieze lucrurile care se reproseaza. Daca ar fi sa luam foarte concret care sunt actiunile Guvernului care au deranjat foarte mult: legile justitiei, deocamdata nu sunt in vigoare, una singura a intrat in vigoare, restul sunt inca in procedurile parlamentare, in aceste proceduri se mai pot intampla lucruri”, spune Ecaterina Andronescu.

Zeci de mii de romani din tara si din strainatate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de vineri din Piata Victoriei din Capitala. Ei cer demisia Executivului, nemultumiti de modul de guvernare al social-democratilor si de decizile luate de acestia privind legile justitiei si Codurile penale, de demiterea procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, de gafele premierului Viorica Dancila si de faptul ca liderul PSD Liviu Dragnea se afla la conducerea Camerei Deputatilor in pofida faptului ca a fost condamnat la inchisoare.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: