PSD-istii sunt furiosi. De patru ori au incercat sa-l dea jos pe Florin Citu, fara succes

politica

Majoritatea PSD din Parlament a reusit sa treaca motiunea impotruiva lui Florin Citu, insa premierul Orban refuza in continuare sa il schimbe. Furiosi, pesedistii au dat un comunicat in care afirma ca „ministrul Finantelor ramane mai periculos decat un virus. Iar, din pacate, nici aici nu exista vaccin care sa repare efectul actiunilor sale”.

„Pana acum, Citu a cazut de patru ori in sase luni. Liberalii l-au adunat cu farasul de pe jos, l-au scuturat de praf si au decretat ca poate fi refolosit, ca e foarte competent.

Romanii au vazut cat de competent este ministrul Citu.

  • Nu a reusit sa raspunda concret la o simpla intrebare: pe ce a cheltuit miliardele imprumutate?
  • Nu a stiut nici sa raspunda daca si cu cat va mari pensiile in septembrie.
  • Iar firmele au simtit, din pacate, si ele competenta ministrului liberal de Finante. Cel mai mic pachet de sprijin, ca raspuns la pandemie, dintre statele europene, de doar 3% din PIB. La acelasi nivel cu Tunisia sau Togo si cu mult sub Polonia (6% din PIB) sau Cehia (18% din PIB)!

Dar Presedintele Iohannis si premierul Orban sunt multumiti de el! Florin Citu pare sa fie foarte bun doar pentru liberali si afacerile lor. Pentru romanii simpli si pentru economia locala, ministrul Finantelor ramane mai periculos decat un virus. Iar, din pacate, nici aici nu exista vaccin care sa repare efectul actiunilor sale”, a scris PSD pe pagina oficiala de Facebook.

„PNL s-a compromis definitiv, Citu a devenit un repetent istoric – de patru ori in sase luni! Succesul motiunii simple initiata de PSD impotriva ‘Virusului Citu’ a reusit sa arate tarii doua lucruri importante. Primul, sa prezinte din nou adevarata fata a celui care imprumuta miliarde de euro pe spinarea romanilor, dar nu da socoteala despre cum toaca banii tarii. Iar romanii au vazut ca avem un ministru al Finantelor nu doar profund neserios, dar, din pacate, si ingrijorator de agresiv, amenintand cu dosare penale pe oricine il deranjeaza cu intrebari.

Al doilea, este faptul ca Florin Vasile Citu a devenit un ministru al Finantelor cu adevarat repetent. A picat de doua ori la votul din comisiile de specialitate, dupa audieri in care s-a umplut de penibil, dar a fost pastrat in componenta echipelor Orban I si II. Acum, Citu a reusit o performanta unica in istoria politica moderna, reusind sa devina ministrul Finantelor impotriva caruia au trecut motiuni simple si la Senat, si la Camera Deputatilor, in aceeasi legislatura”, a scris si senatorul PSD Niculae Badalau pe Facebook.

Camera Deputatilor a aprobat, miercuri, motiunea simpla depusa de PSD impotriva ministrului de Finante, Florin Citu.

Motiunea simpla, intitulata „Virusul Citu a infectat economia nationala”, a fost dezbatuta in sedinta de luni.

Au votat „pentru” motiune 166 deputati, 94 „impotriva” si 28 s-au abtinut.

Mai mult despre:

Comentarii: