PSD-istilor, si ei sunt „sclavi”? Sute de polonezi protesteaza pentru ca sunt impiedicati sa lucreze in Germania

externe

Sute de polonezi au manifestat pasnic la frontiera polonezo-germana pentru a cere Guvernului sa permita libera circulatie intre cele doua tari, relateaza DPA, citata de news.ro.

Aproximativ 300 de persoane au manifestat vineri seara la Zgorzelec, unde in vremuri mormale exista o circulatie constanta a navetistilor si turistilor catre si dinspre orasul german Goerlitz.

Potrivit agentiei poloneze de presa PAP, peste 100 de persoane au manifestat si in alte localitati de frontiera, la Slubic, Rosowek si Gubin. Multi manifestanti sunt muncitori transfrontalieri care se tem ca-si pot pierde locurile de munca.

Polonia si-a inchis frontiera la mijlocul lui martie, la fel ca alte tari europene, si a reintrodus controale la frontiera cu scopul de a opri raspandirea noului coronavirus. Aceasta masura a condus atunci la formarea unor cozi imense la frontiera.

Polonezii care se intorc acasa din strainatate sunt obligati sa stea in carantina timp de 14 zile, o masura care-i nemultumeste pe muncitorii care locuiesc in regiune.

”Regiunea este impartita pe jumatate, ceea ce face viata foarte dificila multor oameni din zona de frontiera”, declara o reprezentantaa a manifestantilor de la Rosowek, Marta Szuster.

Manifestatii au avut loc, de asemenea, in satucul polonezo-ceh de frontiera Chalupki. Navetisti polonezi se tem ca-si pierd locurile de munca in Cehia, in cazul in care lipsesc prea mult de la serviciu.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in Polonia se inregistrau vineri dupa-amiaza 10,892 de contaminari si 494 de morti din cauza covid-19.

Citeste si: Si Carmen Avram ii face „sclavi” pe romanii plecati la munca. Reactii dure: „Sclavi sunt angajatii turnatorului Felix”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: