PSD-istul Hrebenciuc, la un pas sa planga cand a fost luat din vila de politisti pentru a fi bagat la puscarie

politica

Viorel Hrebenciuc, fostul mare „combinator” al PSD, a fost la un pas sa planga in momentul in care politistii l-au scos din vila pentru a-l duce la puscarie.

El a fost asteptat si de jurnalisti in fata vilei, insa a refuzat sa faca declaratii. Hrebenciuc a fost dus la penitenciarul Rahova.

„Avand in vedere decizia instantei, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Investigatii Criminale a pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, emis pe numele unui barbat de 68 de ani. Cel in cauza este in custodia politistilor, urmand a fi incarcerat”, informeaza Politia Capitalei.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, la 3 ani inchisoare cu executare in dosarul Giga TV.

Hrebenciuc urmeaza sa fie incarcerat dupa indeplinirea procedurilor si formalitatilor la politie.

Alte condamnari in Dosarul Giga TV: Laura Georgescu, fosta sefa a CNA – 4 ani si 4 luni de inchisoare. Gheorghe Stefan Pinalti – 4 ani si 6 luni de inchisoare. Narcisa Iorga –  3 ani de inchisoare cu suspendare.

Minuta:

Decizia penala nr.943/A din 14.09.2021 – In baza art. 421 pct. 1 lit.b C.proc.pen. respinge ca nefondate apelurile declarate de apelantii inculpati Georgescu Laura Corina, Hrebenciuc Viorel, Stefan Gheorghe si de apelantele parti civile Nasul, Prietenii de pretutindeni si asociatii S.A., S.C. Etno Folclor Media S.R.L., S.C. Real Top Media TV S.R.L. impotriva sentintei penale nr. 1959/24.12.2019 pronuntate de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala in dosarul nr. 25140/3/2015*.

In baza art. 421 pct. 2 lit.a C.proc.pen. admite apelurile declarate de apelantii Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, inculpata Iorga Narcisa Clementina si partea responsabila civilmente Consiliul National al Audiovizualului impotriva sentintei penale nr. 1959/24.12.2019 pronuntate de Tribunalul Bucuresti, Sectia I Penala in dosarul nr. 25140/3/2015*, desfiinteaza in parte sentinta penala apelata si rejudecand in fond:

Majoreaza cuantumul pedepsei rezultante aplicate inculpatului Stefan Gheorghe de la 3 ani si 9 luni inchisoare la 4 ani si 6 luni inchisoare.

In baza art. 861 C.pen. (1968) dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de 3 ani inchisoare aplicate inculpatei Iorga Narcisa Clementina pe durata unui termen de incercare de 5 ani, stabilit in conditiile art. 862 C.pen. (1968). In baza art. 863 alin. (1) C.pen. (1968) pe durata termenului de incercare, inculpata trebuie sa se supuna urmatoarelor masuri de supraveghere: a) sa se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de probatiune Bucuresti; b) sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea; c) sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca; d) sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta. In baza art. 863 alin. (3) lit. a) C.pen. (1968) impune inculpatei sa desfasoare o activitate neremunerata in folosul comunitatii pe o durata de120 de zile in cadrul Administratiei Domeniului Public Sector 2 sau Administratiei Domeniului Public Sector 6. Datele prevazute art. 863 alin. (1) lit. b), c) si d) C.pen. (1968) se comunica Serviciul de probatiune Bucuresti. In baza art. 71 alin. (5) C.pen. (1968) pe durata suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei se suspenda si executarea pedepselor accesorii. Atrage atentia inculpatei asupra dispozitiilor privind revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei.

Respinge actiunile civile exercitate de partile civile S.C. ANTENA 3 S.A. si S.C. Nasul, Prieteni de Pretutindeni si Asociatii S.A. impotriva partii responsabile civilmente Consiliului National al Audiovizualului.

Inlatura obligarea in solidar, in baza art. 1357 C.civ. ?i art. 1373 C.civ., a partii responsabile civilmente Consiliul National al Audiovizualului cu inculpata Georgescu Laura-Corina la plata catre partea civila S.C. ANTENA 3 S.A. a sumei de 20 000 lei cu titlu de despagubiri civile si la plata, catre partea civila S.C. Na?ul, Prieteni de Pretutindeni ?i Asocia?ii S.A., a sumei de 10 000 lei cu titlu de despagubiri civile.
Inlatura obligarea in solidar, in baza art. 274 alin. (1) C.proc.pen., a partii responsabile civilmente Consiliul National al Audiovizualului cu inculpata Georgescu Laura-Corina la plata sumei de 25 000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate care nu contravin prezentei decizii.

In baza art. 275 alin. 2, 4 C.proc.pen. obliga pe apelantii inculpati Georgescu Laura Corina, Viorel Hrebenciuc, Stefan Gheorghe, pe apelantele parti civile Nasul, Prietenii de pretutindeni si asociatii S.A., S.C. Etno Folclor Media S.R.L., S.C. Real Top Media TV S.R.L. la plata sumei de 1000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. In baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea apelurilor declarate de apelantul Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, de apelanta inculpata Iorga Narcisa Clementina si de apelanta parte responsabila civilmente Consiliul National al Audiovizualului raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 14.09.2021.

Procurorii DNA de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus, in iulie 2015, trimiterea in judecata a mai multor persoane, toate implicate in fapte de coruptie.

Astfel au fost judecati GEORGESCU LAURA – CORINA, presedinta Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A), pentru abuz in serviciu, (2 infractiuni, din care una in forma continuata – 25 acte materiale), instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (25 acte materiale),

HREBENCIUC VIOREL, la data faptei deputat, membru in Comitetul Executiv National al unui partid (organ de conducere si de decizie al partidului), pentru folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid,

STEFAN GHEORGHE, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamt, persoana ce controleaza postul de televiziune GIGA TV, pentru instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid, si

IORGA NARCISA – CLEMENTINA, membru al Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A.), la data faptei, pentru instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: