politica

PSD-istul Radu Cristescu bagatelizeaza nazismul: „Opriti salbaticia nazistoida din spitale! Sub-oameni animalizati conduc Romania”

Mesaj delirant transmis sambata de deputatul PSD Radu Cristescu in legatura cu transferul pacientilor de la Spitalul „Foisor” din Capitala. Cristescu lanseaza invective suburbane si bagatelizeaza nazismul, comparandu-l cu evacuarea unor pacienti catre alt spital.

„Opriti salbaticia nazistoida din spitale! Salbaticia socanta de la Spitalul Foisor arata inca o data ce sub-oameni animalizati conduc Romania. Arafat si Voiculescu, cei doi vatafi-fuhreri ai sistemului medical, trateaza spitalele ca pe niste lagare de concentrare naziste.

Peste noapte, cei doi calai in costum arunca afara bolnavii operati, ca sa elibereze astfel paturile pentru aberantele lor planuri anti-pandemice, clocite in mintile bolnave ale cretinilor liberalo-useristi. Pe ascuns, noaptea, ca hotii si idiotii!

Bata-v-ar Dumnezeu sa va bata, paganilor si salbaticilor, nici macar inainte de Pasti nu va opriti din idioteniile voastre criminale! Aceste animale salbatice in costum trebuie sa plece imediat din functii! Altfel, romanii ii vor lua in furci pe acesti idioti criminali, care scuipa pe sanatatea, viata si demnitatea umana!”, a scris Cristescu pe Facebook.

Citeste si: Deputatul PSD Radu Cristescu, sustinator al extremistilor de dreapta care il considera pe Trump un „trimis al lui Dumnezeu” pe pamant

Ministerul Sanatatii a prezentat, vineri noapte, precizari in legatura cu transferul pacientilor de la Spitalul Foisor. Ministerul informeaza ca directorul spitalului „nu intocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar” nici la ora 19.00, de aceea s-a ajuns ca pacientii sa fie evacuati noaptea.

Managerul spitalului este Cristian Ioan Stoica, acesta fiind numit in functie in 2018 de fostul primar, Gabriela Firea. Firea a cerut insa vineri noapte demisia lui Vlad Voiculescu, in timp ce zeci de protestatari anti-masca si propagandisti PSD zbierau in fata spitalului. „CRIMINAL! INUMAN! In miez de noapte, pacientii operati la Spitalul de ortopedie “Foisor” sunt scosi in strada! Iar cei programati la operatie, trimisi acasa!! Dezastrul provocat de ministrul Voiculescu trebuie oprit URGENT! Imaginile par dintr-o tara din lumea a 3-a, dintr-un stat bananier, insa din pacate sunt din Capitala Romaniei! VOICULESCU, DEMISIA! URGENT!”, a scris Firea pe Facebook.

Anuntul Ministerului Sanatatii

Precizari in legatura cu situatia regretabila creata in aceasta seara la spitalul Foisor.

Situatia pacientilor Covid-19 care necesita ingrijire ATI este critica. De mai bine de o saptamana, in Bucuresti sunt zero locuri ATI disponibile in anumite momente ale zilei.

Nevoia locurilor suplimentare in Bucuresti nu este ceva ce poate fi pus vreun moment in discutie. In acest moment, 29 pacienti Covid-19 sunt intubati si ventilati in sectiile UPU din Bucuresti.

Transformarea spitalului Foisor in spital Covid-19 a fost solutia identificata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si avizata de Ministerul Sanatatii in cursul zilei de astazi.

Aceasta decizie a fost luata datorita faptului ca Spitalul Foisor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI – si in momentul deciziei avea numai 3 pacienti internati in ATI. De asemenea, a fost identificata resursa umana de specialitate care sa poata, impreuna cu specialistii Spitalului Foisor, oferi pacientilor Covid-19 ingrijirea de care au nevoie.

Evacuarea si transferul pacientilor Covid-19 negativ care au fost internati la Spitalul Clinic Foisor este in sarcina DSU, sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD Bucuresti.

Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului, spital ce apartine de ASSMB, aflat sub autoritatea Primariei Municipiului Bucuresti.

Spitalul Foisor a fost informat inca de dimineata despre iminenta transformarii spitalului. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au fost la spital inca de la orele 11:00.

La orele 19:00, managerul inca nu intocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar.

Intarzierea nepermisa a pus o parte din pacientii spitalului intr-o situatie regretabila. Modul cum a decurs evacuarea este regretabil si ne-am dori ca aceste imagini sa nu mai fie vreodata repetate.

In Spitalul de Ortopedie Foisor erau internati un numar de 105 pacienti. 13 dintre acestia au fost transferati cu ambulante SMURD si SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanta la domiciliu in Galati. Dintre ceilalti 92 pacienti, 25 erau programati pt interventii chirurgicale iar 67 erau pacienti deja operati, care urmau sa fie externati la domiciliu.

Toti pacientii au fost externati de catre medicii curanti, tinand cont de starea lor de sanatate si de indicatiile de tratament. Conform informatiilor disponibile la nivelul Ministerului Sanatatii, pentru toti cei care au solicitat acest lucru a fost chemata o ambulanta.

Ministerul Sanatatii va urmari alaturi de Departamentul pentru Situatii de Urgenta situatia tuturor pacientilor externati din spitalul Foisor.

Ministerul Sanatatii va depune eforturi alaturi de Departamentul pentru Situatii de Urgenta pentru operationalizarea de urgenta a ingrijirii pacientilor Covid-19 in spitalul Foisor.

Ministerul Sanatatii va solicita o analiza amanuntita a cauzelor pentru situatia creata si pentru modul in care s-a desfasurat interventia.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Scripcaru sau Coliban? Sondaj PSD-ist la Brasov, cine ar castiga alegerile pentru Primarie. PSD il sustine pe fostul primar penal George Scripcaru

Presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, a anuntat joi ca organizatia sa a realizat un sondaj…

O oră ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

O oră ago

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

3 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

2 ore ago