PSD-istul Rafila il ataca violent pe Razvan Chereches: „Ne-am trezit acum cu tot felul de asa-zisi specialisti de sanatate publica care vin pe la diverse posturi TV si ne spun cum ar trebui sa functioneze sistemul de sanatate”

politica

Deputatul PSD Alexadru Rafila a lansat un atac violent la adresa lui Razvan Chereches, nemultumit ca acesta isi permite sa-si dea cu parerea despre sistemul public de sanatate. Chereches este profesor de Sanatate Publica la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.

„Noi avem Directiile de Sanatate Publica, 16 dintre ele, ca le-am numarat, sunt conduse de oameni cu profesii onorabile: ingineri, juristi, economisti, dar care nu au treaba cu sanatatea. Ganditi-va cum ar fi la directiile agricole, sa zicem, ca aducem niste electronisti. Haideti sa incercam sa aducem persoanele potrivite si, mai mult, trebuie sa existe un parteneriat cu Universitatile de Medicina si Farmacie din Romania, incat sa se dezvolte un cor profesional de epidemiologi, de microbiologi, de specialisti de sanatate publica, care sa poata sa gestioneze aceste probleme.

Ne-am trezit acum cu tot felul de asa-zisi specialisti de sanatate publica, care sunt pe la Stiinte Politice, si care vin in fiecare seara sau de trei ori pe saptamana la diverse posturi si ne spun cum ar trebui sa functioneze sistemul de sanatate. Lucrul asta trebuie facut cu profesionistii din sanatate si cheia este la Ministerul Sanatatii si la parteneriatul cu Universitatile de Medicina si Farmacie, pentru formarea de profesionisti”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Intr-o postare pe Facebook, duminica, Chereches arata cat de important este ca profesorii sa se vaccineze.

„California, SUA – un profesor nevaccinat infectat cu Delta si-a dat jos masca in clasa ca sa le poata citi copiilor mai usor – 55% din copiii din clasele la care a predat au fost infectati.

Prioritati pentru inceperea scolii in Romania – vaccinarea profesorilor, purtarea mastii cu sfintenie si ventilarea spatiilor interioare!”, a scris Chereches.

Recent, el a cerut ca si angajatii din transporturi sa fie vaccinati.

„Canada are ideea corecta – impunerea vaccinarii pentru angajatii din transportul aerian, maritim si feroviar! Expunerea zilnica la numere mari de oameni ii face pe acestia vulnerabili sa se infecteze si potentia sa devina superspreaderi.

Exact la fel cum exista teste medicale pentru angajare in orice profesie (medicina muncii), pentru unele profesii este justificabil sa fie prevazut un nivel de protectie contra bolilor infectioase”, a precizat Razvan Chereches.

Masura a fost anuntata de autoritatile din Canada in tentativa de a diminua efectele valului patru al pandemiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: