politica

PSD-istul Rafila, la panda in spatele lui Vlad Voiculescu. A stat 15 minute sa urmareasca ce le spune jurnalistilor

Deputatul PSD Alexandru Rafila a stat, joi, 15 minute in spatele ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, pentru a asculta ce le spune jurnalistilor. Rafila este cel care a citit, in urma cu doua saptamani, motiunea prin care PSD cerea demiterea lui Voiculescu.

Dupa ce a iesit din comisia parlamentara de Sanatate, unde s-a dezbatut bugetul alocat sanatatii pe 2021, Vlad Voiculescu a fost oprit de jurnalisti pentru a da declaratii. In scurt timp, in spatele lui a aparut deputatul PSD Alexandru Rafila care stat nemiscat timp de 15 minute pentru a asculta ce le spune ministrul jurnalistilor.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, joi, la dezbaterile privind bugetul sanatatii din comisiile parlamentare de specialitate, ca este nevoie sa se opreasca risipa si de curatenie in sistem.

„Probleme vechi care se vad acum in spitale, in incendii, in infrastructura veche, infrastructura in care nu a fost investit cu cap. Vedem de asemenea ca structuri de personal din spitale de exemplu sunt gandite prost. Vedem ca lipsesc structurile de pompieri, de exemplu, vedem ca in multe locuri nu sunt respectate. S-a vorbi mult despre rapoarte de control”, a afirmat ministrul.

El este de parere ca nu este suficient sa se efectueze doar controale si sustine ca rapoartele IGSU din ultimii ani arata problemele din spitale.

„Nu ajunge sa facem controale. Controalele ne ajuta sa vedem adevarul. Dar adevarul puteam sa il vedem de mult. Daca ne uitam in rapoartele IGSU din ultimii ani – si exista un raport anual al IGSU -, vedem ca problemele apropo de pericolul de incendiu in spitale – situatia nu este deloc noua si in fiecare an au fost semnalate aceleasi probleme. Este nevoie sa facem curatenie si sa oprim risipa. Risipa la nivelul Ministerului Sanatatii daca vreti, la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Risipa la nivelul fiecarei institutii din acest domeniu. Sunt institutii unde personalul este foarte numeros, dar digitalizarea este inca o limba foarte straina”, a aratat ministrul.

In ceea ce priveste bugetul ministerului, Vlad Voiculescu a spus ca acesta este „un pic mai mare” fata anul trecut.

„O parte din banii pentru CNAS, dincolo de contributiile noastre, ale tuturor, o parte din bani vin de la bugetul de stat si banii de la bugetul de stat merg catre CNAS prin Ministerul Sanatatii. (…) Daca scadem aceasta suma din suma totala, suma totala fiind de aproximativ 17,5 miliarde, daca scadem aceasta suma, care anul acesta este prevazuta si este prevazuta pentru ca bugetul este prevazut la 6 miliarde, atunci ramanem cu undeva la 11 miliarde si jumatate. Aceasta este suma pe care o are disponibila Ministerul Sanatatii in acest an. Vorbim despre creditare bugetare, adica bani pe care ii vom avea la dispozitie pentru plati in acest an. Dincolo de aceasta suma, o suma mai mare este disponibila pentru credite de angajament, adica contracte pe care le putem angaja, plati pe care le putem angaja. Este un plan si planul acesta prevede cum spun suma de 11 miliarde si jumatate adica o suma un pic mai mare decat in bugetul de anul trecut”, a sustinut reprezentantul MS.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

7 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

7 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

7 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

7 ore ago