politica

PSD-istul Rafila respinge realitatea: „Nu este adevarat ca asistam la o crestere geometrica a numarului de copii infectati”

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, in debutul sedintei de Guvern, ca nu sunt adevarate informatiile privind o ”crestere geometrica” a numarului de cazuri de COVID-19 la copii.

„Am vazut in spatiul public diverse afirmatii legate de cresterea geometrica a numarului de copii infectati. Sunt informatii neadevarate. I-am pus la dispozitie domnului ministru Campeanu toate cifrele oficiale care arata si tendinta, nu numai cifra dintr-o anumita zi. Ieri erau 11 copii internati la Terapie intensiva, cu zece mai putin decat in ziua precedenta, reprezentand circa 2% din totalul copiilor internati, iar numarul de copii internati in spital era de 338”, a precizat el.

Ministrul a mentionat, totodata, ca, in ciuda numarului mare de cazuri nou inregistrate de infectii cu SARS-CoV-2 in tara noastra, proportia de persoane bolnave internate este „in continuare redusa”. Astfel, se inregistreaza o crestere zilnica a internarilor de 2-3%, care poate fi preluata „fara problema” de sistemul de sanatate, a explicat el, citat de Agerpres.

Alexandru Rafila a subliniat ca Ministerul Sanatatii a schimbat strategia de gestionare a pandemiei de COVID-19, astfel incat sa creasca accesul la testare si la evaluare.

„Al doilea element pe care l-am operationalizat sunt centrele acelea ambulatorii de evaluare a pacientilor infectati, la care au exclusiv acces persoanele cu un test pozitiv si care sunt indrumate catre aceste centre. La nivel national au fost deja semnate contracte cu 123 de centre de catre Casele judetene de asigurari de sanatate. Mai avem circa o suta de centre care trebuie operationalizate, pentru ca asta este procedura legala. Ele trebuie intai avizate de catre Directiile de sanatate publica si, ulterior, incheie contractele cu Casele judetene de asigurari de sanatate. Dar, marea majoritate a acestor 230 de centre vor fi operationale pana la sfarsitul acestei saptamani”, a afirmat ministrul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

China, preturi de dumping pe piata mondiala la panouri solare si vehicule electrice. SUA iau atitudine

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat miercuri ca China trateaza economia globala ca pe o…

9 minute ago

Represaliile Moscovei contra firmelor straine care au parasit Rusia. „Taxa de iesire” de 10%, pierderile firmelor depasesc 107 miliarde de dolari

Totalul combinat al pierderilor companiilor straine care au iesit din Rusia de la inceputul invaziei…

13 minute ago

Alegeri locale cu miza mare in Turcia, Erdogan incearca sa obtina controlul asupra Istanbulului si capitalei Ankara

La cateva zile pana la alegerile locale din Turcia, expertii juridici instruiesc mii de observatori…

19 minute ago

„Tehnologie de varf” ruseasca: peste jumatate dintre cipurile pentru computer produse de compania ruseasca Baikal Electronics sunt defecte din fabricatie

Mai mult de jumatate din procesoarele fabricate de cel mai mare producator rusesc de componente…

2 ore ago