PSD l-a adus inapoi in Guvern pe cel care a incercat sa dea un tun cu un milion de ceasuri pentru someri. Azi a fost promovat si in partid

news

Adrian Dobre, dat afara din postul de secretar de stat la Ministerul Muncii la scurt timp de la instalarea Guvernului Ciolos, a fost adus inapoi de PSD pe acelasi post. Mai mult, Dobre a fost promovat, miercuri, si ca purtator de cuvant al PSD.

Adrian Dobre, secretar de stat la Ministerul Muncii, a fost validat miercuri, de Comitetul Executiv National al PSD, in functia de purtator de cuvant al Partidului Social Democrat, a anuntat presedintele partidului, Liviu Dragnea.

„Am propus Comitetului Executiv, care a aprobat in unanimitate, ca dl Adrian Dobre sa fie noul purtator de cuvant al PSD”, a precizat liderul social-democratilor.

La scurt timp dupa ce Dacian Ciolos a devenit premier, echipa sa a constat ca Adrian Dobre, alfat pe atunci tot in functia de secretar de stat la Ministerul Muncii, a incercat sa dea un tun de cateva milioane de euro pe spinarea somerilor.

„Stiti cum rezolva dl Dobre problema cu somajul tinerilor? Din cele 46 milioane de euro, dadea 12 milioane pentru benzina. Alte cateva milioane pentru inchiriat masini. Dadea 1,6 milioane de euro pe memory stick-uri, la pret supraevaluat. Dadea (tinerilor, cred) 400.000 de sepci si 977.000 de ceasuri. Cititi bine: aproape un milion de ceasuri. Omul era pus pe vanturat bani”, a explicat Cristian Ghinea, care la vremea respectiva era consilier al lui Ciolos.

„Episodul Dobre – NEETs m-a socat. Pur si simplu nu imi imaginam de ce nu se intampla ceva atat de simplu. De ce am pierdut ani si zeci de milioane de euro pe aproape nimic pentru tineri. In logica mea, nu avea niciun sens. Am priceput abia dupa ce a fost demis, cand in fine am putut sa vad bugetul proiectului pe care il gandise”, mai spunea Ghinea.

In replica, Dobre a publicat o scrisoare deschisa in care respingea acuzatiile formulate de Cristian Ghinea referitoare la programul „Schema de Garantii pentru Tineri” si ii cerea demisia acestuia.

„Afirmatiile domnului Ghinea sunt total neadevarate, nefondate si manipulatorii, ceea ce le califica a fi minciuni abjecte si calomnii. (…) Proiectul in speta, de o mare importanta pentru tinerii din Romania, ‘Schema de Garantii pentru Tineri’, este in momentul de fata un proiect ratat! Il consider responsabil pe dl Ghinea de blocarea cu buna stiinta si cu rea credinta a acestui proiect extrem de important pentru tinerii din Romania si pentru piata muncii din viitor. Am inteles jocul domnului Ghinea (…) Minciuna ordinara si calomnia nu vor putea ascunde niciodata dezastrul si prejudiciul creat de dumneavoastra la Ministerul Fondurilor Europene! Cat despre minciuna si calomnie, in spiritul transparentei totale, a deplinei responsabilitati si pentru a arata opiniei publice din Romania importanta acestui proiect pierdut, dar si faptul ca nu este nimic de ascuns, va solicit domnule Ghinea sa explicati afirmatiile dvs mincinoase in instanta, in fata judecatorilor”, declara, atunci, Dobre.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: