PSD l-a asmutit pe Serban Nicolae impotriva ministrului Justitiei: „Sustine actiuni antiromanesti”

politica

Se inmultesc atacurile la adresa ministrului Justitiei, Tudorel Toader, dupa decizia acestuia de a nu solicita revocarea din fruntea DNA a Laurei Codruta Kovesi. Senatorul PSD Serban Nicolae este profund nemultumit ca Toader a semnat la Bruxelles un acord de infiintare a Parchetului European.

Aflat la Antena 3, Serban Nicolae a declarat ca nu este de acord cu o astfel de institutie si a intrebat daca ministrul Justitiei a avut mandat din partea guvernului pentru a implica Romania in acest proiect. Parchetul European este un proiect demarat la initiativa europarlamentarului Monica Macovei.

„Nu stiu daca Tudorel a avut mandat de a asemna ce sustine Macovei prin pornirile sale antiromanesti. M-a surprins decizia ministrului Toader. Ceea ce astept eu este sa aplice programul de guvernare”, a declarat nervos Serban Nicolae.

Romania a semnat, la inceputul saptamanii, prin Tudorel Toader un acord pentru realizarea Parchetului European, alaturi de alte 12 state fondatoare ale UE, printre care Franta, Germania si Belgia.

Parchetul European va investiga fraudarea banilor europeni, infractiuni cu TVA intracomunitar, precum si alte infractiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE. Parchetul va fi condus de un procuror independent, care va colabora cu procurori delegati de parchetele nationale

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: