PSD l-a EXECUTAT fulgerator pe Zgonea. Sefia Camerei Deputatilor este libera pentru Ponta

politica

Valeriu Zgonea a fost revocat din functia de presedinte al Camerei Deputatilor dupa o sedinta fulger.

Comisia parlamentara privind statutul deputatilor si senatorilor a decis marti, cu cinci voturi pentru si unul impotriva, ca Valeriu Zgonea isi pierde functia de presedinte al Camerei Deputatilor automat dupa ce a pierdut sprijinul politic al grupului care l-a propus in functie.

„In ce il priveste pe domnul Zgonea, e relativ simplu, pentru ca in statut, adica in Legea 96, care e lege organica, figureaza la articolul 32 in mod clar la retragerea sprijinului politic pierderea automata a postului pe care l-a obtinut prin sprijin politic. Am luat decizia cu un singur vot impotriva, al PNL, care incearca sa foloseasca o chichita avocateasca, sa spuna ca retragerea sprijinului politic e mai putin decat excluderea, deci sa punem in discutie ca nu e retragere, e o chichita, excludere e mai mult decat atat si eliberarea acestei pozitii, oricare dintre ele din Biroul permanent, obtinuta prin sprijin politic se pierde automat. Nu se voteaza nimic si se informeaza plenul dupa ce Birourile permanente reunite, pentru ca se folosesc instrumentele Camerelor reunite, pot sa constate ca s-au respectat conditiile despre care am vorbit la articolul 32, alineatul 3”, a explicat presedintele Comisiei pentru statut, Bogdan Niculescu-Duvaz.

El a precizat ca punctul de vedere al comisiei se duce la Birourile permanente reunite, acestea vor constata daca s-a respectat articolul 32 si anume retragerea sprijinului politic si automat Valeriu Zgonea ramane fara functie, iar aceasta constatare se prezinta plenului.

De asemenea, Duvaz a spus ca nu mai este necesara modificarea Regulamentului Camerei pentru a fi revocat Zgonea.

Liderii PSD au anuntat deja ca intentioneaza sa il numeasca pe Victor Ponta in locul lui Valeriu Zgonea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: