PSD l-a INTERZIS pe Ciolos la TVR. Interviu cu premierul, scos de pe post. In schimb, Ponta a fost favorizat

politica

TVR a refuzat sa difuzeze un interviu cu Dacian Ciolos pentru emisiunea „Viata satului” de duminica aceasta, care a fost inregistrat miercuri, pe motiv ca a inceput campania electorala si faptul ca demnitarul este imaginea unuia dintre partidele politice. Cel mai probabil, decizia a fost luata la presiunile PSD.

Guvernul nu a comentat oficial decizia editoriala a TVR, dar surse oficiale au explicat pentru News.ro ca echipa premierului a fost anuntata abia sambata seara despre aceasta situatie, in conditiile in care emisiunea a fost inregistrata miercuri, iar TVR anuntase ca va fi difuzata duminica.

De altfel, pe pagina de Facebook a emisiunii „Viata satului”, au fost postate de miercuri fotografii din timpul inregistrarii interviului, insotite de mesajul: „Pregatiri, filmari, discutie…. Amanunte: duminica la Viata satului. Premierul Dacian Ciolo, despre subventii, ferma de familie….Nu pierdeti duminica editia speciala. Gabriel Gherghescu”.

Sursele citate au precizat, la randul lor, ca in emisiune au fost discutate strict probleme din domeniul agricol, Dacian Ciolos fiind fostul comisar european pentru agricultura.

Aceleasi surse au explicat ca propunerea TVR de a difuza aceasta emisiune pe un spatiu electoral va fi refuzata categoric.

De altfel, tot pe pagina de Facebook a emisiunii a aparut un anunt potrivit caruia interviul va fi difuzat pe 18 decembrie.

In campania electorala pentru alegeri prezidentiale din 2014, premierul de atunci, Victor Ponta, care era si candidat la Presedintie, a participat la o emisiune „Viata satului”, care a fost difuzata de televiziunea publica.

ponta

Ulterior, Comisia de Etica a TVR a stabilit ca prezenta lui Victor Ponta la emisiunea „Viata satului” din 26 octombrie 2014 a fost in litera reglementarilor, insa oportunitatea invitarii sale a fost discutabila, intr-o perioada sensibila, cum este cea electorala.

„Daca, din punct de vedere legal si al normelor interne ale TVR, prezenta domnului Victor Ponta, in calitate de prim-ministru, la editia ‘Viata satului’ din 26 octombrie se incadreaza in litera reglementarilor, oportunitatea invitarii domniei sale la emisiune este discutabila”, spunea Comisia de Etica, precizand ca ar fi fost de preferat evitarea sau amanarea prezentei lui Victor Ponta in respectiva emisiune.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: