politica

PSD, lasat balta si de catre cel mai fidel aliat din Parlament. Jumatate din grupul Minoritatilor voteaza motiunea de cenzura

Liderul grupului minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, ca jumatate dintre deputatii grupului vor vota in favoarea motiunii de cenzura.

„Jumatate din membrii grupului vor vota motiunea de cenzura”, a precizat el pentru Agerpres.

El a mentionat ca deputatii grupului care sustin motiunea vor fi prezenti cu siguranta sambata la Parlament, pentru vot.

In urma cu o luna, pe 2 septembrie, dupa intalnirea cu premierul Viorica Dancila, Pambuccian preciza ca deputatii grupului sunt impartiti „jumatate – jumatate” in privinta votului din Parlament de sustinere a Guvernului.

„La noi asa am observat ca exista de foarte mult timp o impartire in grup pentru ca la noi sunt reprezentate 17 organizatii. Practic, suntem 17 partide intr-unul si probabil jumatate – jumatate va fi votul. Am avut acum o discutie cu premierul Viorica Dancila (…) si am spus ca noi probabil o sa votam jumatate – jumatate ca de obicei in ultimul timp”, afirma el la acea data.

Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis miercuri, in lipsa reprezentantilor Opozitiei, ca dezbaterea si votul motiunii de cenzura sa aiba loc sambata, de la ora 11,00.

Motiunea intitulata „Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!” va fi citita miercuri, la ora 15,00.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

8 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

8 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

8 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

8 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

8 ore ago