PSD latra dar nu musca: „PSD a votat cot la cot cu Coalitia”. Pesedistii, de acord cu propunerile de buget ale Guvernului Citu

politica

Jurnalistul Cristian Andrei (Europa Libera), prezent in Parlament la sedintele comisiilor de specialitate pentru aprobarea propunerilor de buget, anunta ca PSD a votat „cot la cot cu Coalitia”.

„Opozitie de catifea in prima zi la buget. A fost o lupta atat de acerba, ca s-au luat mai multe pauze pentru testare COVID si tot au terminat cu 200 de minute mai repede.

1. In zece minute au fost votate bugetele serviciilor secrete (SRI, SIE, SPP, STS). A existat un singur amendament AUR (respins). PSD a votat cot la cot cu Coalitia.

2. In 30 de minute au fost votate bugetele a 10 institutii cheie (Administratia Prezidentiala, Senat, Camera, CNSAS, ANI, Avocatul Poporului, Curtea Constitutionala, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ, CNA).

3. Votul s-a terminat cu 3 ore mai devreme decat era programat”, a observat Cristian Andrei.

Insa in ultimele doua saptamani, PSD a atacat la televiziuni si in conferinte de presa foarte dur proiectul de buget al Guvernului Citu. Ciolacu a declarat chiar ca proiectul de buget este „o tampenie” si ca PSD va depune motiune de cenzura. „Categoric ca depunem motiune, dar am si spus este prima motiune simpla pe care am depus-o si deja am avut patru voturi in plus in afara de grupurile parlamentare PSD si AUR”, sustinea seful PSD la Antena 3.

De asemenea, prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anuntat ca parlamentarii social democrati vor depune „cateva mii de amendamente” la legea bugetului de stat, sustinand ca Guvernul Florin Citu pune povara austeritatii pe salariatii bugetari, pensionari, copii si studenti.

Mai mult despre:

Comentarii: