PSD, mesaj imperativ adresat lui Iohannis chiar pe 31 decembrie. Reactii taioase, PSD ii enerveaza pe romani chiar si de Revelion

politica

PSD a publicat un mesaj nervos pe pagina oficiala de Facebook, pe 31 decembrie, in care ii solicita imperativ lui Iohannis sa „deblocheze” situatia de la ministerele Dezvoltarii si Transporturilor.

„Romania urmeaza sa preia presedintia Consiliului UE cu o situatie nefericita de blocaj la doua ministere importante. Ii cerem Presedintelui sa lase deoparte vendetele politice si sa deblocheze aceasta situatie care afecteaza profund imaginea Romaniei la nivel european”, afirma PSD.

Mesajul a fost imediat taxat de numerosi romani, care le-au cerut pesedistilor sa propuna oameni „competenti”.

Premierul Viorica Dancila a anuntat vineri, la inceputul sedintei de guvern, ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat-o, la sedinta CSAT, ca va respinge propunerile avansate pentru conducerea ministerelor Dezvoltarii si Transporturilor.

Dancila l-a acuzat pe Iohannis ca blocheaza activitatea Guvernului, inainte de preluarea presedintiei UE.

„Fiecare iesire a dlui presedinte are puternice accente politice, singura preocupare fiind aceea de a ataca PSD. I-am solicitat o discutie pentru numirea celor doi ministri. Era firesc sa avem o decizie in acest sens de indata ce CCR a aratat ca trebuie sa avem aceasta decizie ‘de indata’.

Mi-a comunicat ca nu va da curs celor doua propuneri fara nicio explicatie, dand dovada ca doreste de fapt blocarea activitatii Guvernului. Vom prelua in cateva zile presedintia UE cu o situatie de blocaj la doua ministere, care nu e favorabila imaginii Romaniei in acest sens”, a spus Dancila.

Dancila a propus ca in locul lui Paul Stanescu, la Dezvoltare sa vina fostul ministru al Muncii Lia Olguta Vasilescu, iar la Transporturi, locul lui Lucian Sova sa fie luat de social-democratul Mircea Draghici.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: