PSD musca iar din tarana. Respins de Iohannis, Mircea Draghici anunta ca nu mai vrea sa fie ministru

politica

Trezorierul PSD Mircea Draghici anunta ca a decis sa isi „retraga candidatura” pentru functia de ministru al Transporturilor. „Cred cu tarie ca lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, munca si perseverenta, dar si cu sacrificii”, spune el.

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru functia de Ministru al Transporturilor. Cred cu tarie ca lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, munca si perseverenta, dar si cu sacrificii. Am fost dintotdeauna si voi ramane un om de echipa si vreau sa multumesc tuturor colegilor din CEx pentru incredere si sustinere”, scrie Mircea Draghici sambata, pe Facebook.

El spune ca va continua sa isi sprijine colegii.

„Imi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investitii si cu o strategie coerenta si sustenabila si pentru acest deziderat voi continua sa imi pun la dispozitia colegilor sprijinul si experienta, indiferent de pozitia sau functia in care ma aflu. Cred ca e responsabilitatea intregii clase politice sa nu uite ca se afla in slujba romanilor si a tarii, unde nicio miza personala nu isi are locul”, adauga el.

Premierul Viorica Dancila spunea, in 6 februarie, ca l-a sunat pe seful statului in legatura cu numirea ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii, iar acesta a promis ca va da un raspuns in urmatoarele zile. „Nu mi-a zis ce raspuns”, afirma Dancila.

Premierul Viorica Dancila i-a solicitat la sfarsitul lunii ianuarie presedintelui Klaus Iohannis sa respecte decizia CCR si sa semneze decretele de numire a ministrilor Transporturilor si Dezvoltarii, afirmand ca Guvernul a respectat procedurile legale, iar blocajul este nejustificat.

„Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. In consecinta, ii solicit presedintelui Romaniei ca, in virtutea prerogativelor constitutionale pe care le are, de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, sa respecte decizia CCR si sa semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor doua ministere sa se desfasoare cat mai eficient”, a declarat prim-ministrul.

Premierul Viorica Dancila a transmis presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare de raspuns la adresa din 17 ianuarie 2019 privind conditiile de legalitate in legatura cu propunerile de numire in functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice a Liei-Olguta Vasilescu si a lui Mircea-Gheorghe Draghici in functia de ministru al transporturilor. Dancila a reiterat solicitarile de numire a celor doi in functii. De asemenea, a precizat ca a anexat toate inscrisurile necesare privind indeplinirea conditiilor de legalitate pentru cele doua nominalizari.

Mai mult despre: ,

Comentarii: