PSD n-are nicio sansa sa blocheze abrogarea recursului compensatoriu. Premierul este gata sa dea si ordonanta de urgenta

politica

Premierul Ludovic Orban a declarat lui ca Guvernul este gata sa adopte o ordonanta de urgenta daca PSD va tergiversa reglementarile pe Justitie.

„Nu (ne e teama de motiunea de cenzura). Sunt teme importante ce trebuie rezolvate. Daca intra in vigoare pensionarea magistratilor, e riscul sa pierdem 2.700 de magistati. Activitatea in Justitie va fi paralizata, accesul la Justitie al cetateanului va fi restrictionat dramatic, nu-si vor mai vom putea gasi oamenii dreptatea in Justitie.

Daca exista dorinta de a tergiversa si se va ajunge si la CCR, vom face ce avem la dispozitie. Daca nu se modifica articolele, Justitia va fi paralizata si nu vom accepta asta.

Suntem obligati sa apelam la OUG, care ne permite sa adoptam rapid aceste modificari”, a declarat premierul Orban.

In pachetul de reglementari pe justitie pe care Guvernul doreste sa-si asume raspunderea se va afla si abrogarea recursului compensatoriu.

„Daca proiectul de abrogare a recursului compensatoriu nu e adoptat de Camera Deputatilor, va intra in proiectul de lege pe care ne asumam raspunderea”, a mai declarat Orban.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: