PSD neaga vehement ca Dragnea a fost demis. Ascuns in birou, seful PSD l-a trimis pe Iordache sa-l apere

politica

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, cel care a condus sedinta de plen in care s-a cerut revocarea lui Liviu Dragnea, spune ca opozitia nu a respectat regulamentul si a facut un simulacru de vot, in timp ce liderul de grup PSD a acuzat Opozitia de „sedinta paralela”. Potrivit regulamentului, Dragnea poate fi revocat din functie doar la propunerea sefului grupului parlamentar al PSD.

„Astazi a fost o zi trista in Parlamentul Romaniei. Am constat ca din dorinta de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers cu incalcarea regulamentului. Astazi dimineata, datorita unui eveniment nedorit, colega noastra Carmen Moldovan a fost chemata la DNA si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, m-a imputernicit pe mine sa conduc sedinta de azi. Datorita faptului ca solicitarea de revocare a presedintelui Camerei Deputatilor Liviu Dragnea s-a facut in Biroul permanent trecut. Am constatat astazi ca incalcarea regulamentului foarte grava, am solicitat o consultare a liderilor de grup. Am intrebat pe colegul meu, Daniel Suciu daca a solicitat revocarea mea, a presedintelui Camerei Deputatilor Liviu Dragnea sau dl Nicolicea. Mi-a spus ca nu. In aceste conditii eu nu puteam pune pe ordinea de zi proiectele de hotarare. Am dorit sa ajungem acolo printr-un vot, dar permament se incalca regulamentul. Am spus bine putem ajunge la revocarea presedintelui Camerei Deputatilor, dar cu respectarea regulamentului”, a declarat Florin Iordache, citat de Mediafax.

Acesta a mai precizat: „Colegii de la opozitie au facut un simulacru de vot, iar cand am cerut sa facem un vot si-au scos cartelele si au plecat”.

Intrebat daca votul arata ca PSD si ALDE nu mai au majoritate, Iordache a raspuns: „Nu, in niciun caz. Arata ca in acel moment, faptul ca, colegii din Opozitie si-a scos cartelele de vot si au parasit sala si ca erau in sala 148 de colegi. Sa nu uitam ca foarte multi colegi sunt in deplasari externe, ca foarte multi ministri sunt in deplasare la Bruxelles, cu doamna premier”.

„Chiar imi doream sa ajungem la vot final ca sa vedem ca aceasta marota ca am pierdut majoritate nu sta in picioare. Daca au ajuns sa vina cu microfoane si boxe ca sa faca sedinta paralela in plen, imi dau seama cat de jos au ajuns sedintele in plen. Eu sunt foarte curios sa vad ce urmeaza, pentru ca au declarat aici foarte voiosi ca suntem in situatia ca nu avem presedinte la Camera, un lucru fals, dupa un plen de pomina”, a spus si Daniel Suciu, lider de Grup PSD.

Liviu Dragnea nu si-a facut aparitia in sala de plen a Camerei Deputatilor.

Liderul de grup al PNL din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, sustine ca Liviu Dragnea si Florin Iordache sunt revocati din functiile detinute in conducerea Camerei Deputatilor, urmand votul final pentru proiectele privind revocarea lor din functie. ā€¯Majoritatea PSD-ALDE condusa de Liviu Dragnea si umilii interpusi ca Florin Iordache si Eugen Nicolicea a fost astazi spulberata in Camera Deputatilorā€¯, a spus Turcan.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: