PSD nu are ce sa reproseze Guvernului Ciolos: „Isi RESPECTA angajamentele”

politica

Presedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Valeriu Zgonea, a declarat, duminica, la Alba Iulia, intr-o conferinta de presa, ca PSD nu are ce sa reproseze „pana acum” Guvernului Ciolos comparativ cu angajamentele pe care acesta si le-a asumat, cu mentiunea ca sunt „anumite sincope”, cum ar fi cele legate de Ministerul Sanatatii sau de „o anumita comunicare a unor ministri”.

Intrebat daca PSD exclude varianta unei motiuni de cenzura, liderul social-democrat a afirmat ca un partid politic „nu exclude niciodata” o motiune de cenzura intr-o sesiune parlamentara, dar ca, in momentul de fata, nu exista „nicio dezbatere in interiorul partidului cu privire la aceasta chestiune”.

„Un partid politic nu exclude niciodata o motiune de cenzura intr-o sesiune parlamentara. Este instrumentul pe care il are daca exista din partea acestui guvern tehnocrat devieri masive de la angajamentele pe care si le-a facut. Unu: nu intervine in jocul politic. Doi: lucrurile bune pe care le-am facut le continua, lucrurile care necesita imbunatatiri le face cu acordul nostru, iar proiectele publice pe care le-am promovat prin legislatie in perioada 2012 — 2015, si care sunt in Parlament si trebuie sa fie votate, nu isi schimba opinia fata de fostul Guvern”, a declarat Valeriu Zgonea, citat de Agerpres.

Social-democratul a sustinut ca, pana in momentul de fata, aceste lucruri sunt in „parametri normali”.

„Pana acum, aceste lucruri sunt in parametri normali. Nu avem ce sa reprosam. Pana acum. Sunt anumite sincope pe care nu le intelegem. Una dintre ele este strict legata de Ministerul Sanatatii, cealalta este legata de o anumita comunicare a unor ministri, care ii pune intr-o situatie delicata pe romanii care au ramas acasa si care poate nu au un venit. Totusi sa nu uitam ca trebuie sa ne adresam romanilor, pentru ca facem politici publice pentru romanii din Romania”, a spus presedintele executiv al PSD.

Zgonea a aratat ca exista un dialog „constant” cu premierul Ciolos.

„Avem un dialog constant si cu domnul Ciolos si cu ceilalti ministri. Eu le cred slabiciuni inerente generate de o lipsa de experienta intr-un mandat public. Dar una peste alta, deocamdata, nu am vazut abordari care sa afecteze politicile publice pe care noi le-am propus”, a afirmat liderul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: