PSD nu intelege nimic. Vlad Voiculescu anunta ca oricine din USR PLUS il va suna sa faca o numire politica va fi dat afara

politica

Ministrul propus la Sanatate, Vlad Voiculescu, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului. El a intrunit 20 de voturi favorabile.

Voiculescu a anuntat ca una dintre prioritatile sale va fi depolitizarea sistemului de Sanatate.

„Nu imi pot inchipui macar ca cineva din partidul din care ministrul Sanatatii face parte ma va suna sa imi ceara sa fac o numire politica. Probabil ca va fi ultimul lucru pe care il va face in acest partid. Acelasi lucru este valabil si pentru colegii de coalitie. In programul de guvernare, depolitizarea managementului de sanatate este un obiectiv clar. Declaratiile trebuie sa fie transformate in fapte”, a declarat Voiculescu dupa audieri.

Vlad Voiculescu a fost intrebat, la audierile din cadrul comisiei de specialitate, despre privatizarea sistemului public de sanatate.

„Nu se pune problema privatizari unor spitale, nu se pune problema in acest moment a inchiderii unor spitale, nu se pune problema privatizarii sistemului de sanatate din Romania. Putem sa consideram acest subiect inchis”, a afirmat Voiculescu, citat de news.ro.

El considera ca in ultimii 30 de ani Romaniei i-a lipsat capacitatea de implementare a unor programe si strategii.

„Avem programe si strategii. Ce a lipsit in ultimii 30 de ani este capacitatea de implementare. Asta este una dintre diferentele pe care in mandatul meu as dori sa o fac, sa construim institutii puternice, echipe puternice care sa poata sa bugeteze investitii si sa le implementeze. De bugetat au fost bugetate de multa vreme, am avut strategii pe care, din pacate, nu le-am urmat decat partial si suntem puncte pe care le putem aseza pe harta Romaniei in care infrastructura sanitara a fost construita asa cum se cuvine. Avem o oportunitate extraordinara, avem posibilitatea de a finanta multe investitii de infrastructura spitaliceasca si nu numai din fonduri europene”, a explicat Vlad Voiculescu.

De asemenea, el crede ca este nevoie de masuri pentru asigurarea accesului romanilor la medicamente.

„Vorbim de accesul la medicamente, la medicamente esentiale, in 2016 in scurtul meu mandat la Ministerul Sanatatii am introdus in legislatie lista medicamentelor esentiale a OMS. Aceasta lista a fost eliminata in 2017 fara nicio justificare si o parte a listei acestor medicamente a disparut de pe piata in ultmii ani si acum romanii se confrunta cu lipsa unor medicamente de pe acea lista, precum sunt Eutyrox, Siofor si altele. Avem nevoie de cateva masuri simple pentru asigurarea accesului romanilor la medicamente”, a mentionat Vlad Voiculescu.

Mai mult despre:

Comentarii: