PSD nu se mai ascunde, vine amnistia. Buzatu: „Nu inteleg aceasta tendinta sangeroasa in permanenta ca trebuie bagati unii la puscarie”

politica

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, nu intelege „tendinta sangeroasa ca trebuie bagati unii la puscarie” si nici de ce problema unei aministii „chinuie atat de mult si atata lumea”. El sustine ca toata lumea ar trebuie sa inteleaga ca un stat trebuie „sa dea dovada de umanism”, prin Parlament si prin guvern, si „sa aiba intelegere fata de cei care au gresit si sa acorde aceasta gratie”.

„Problema unei amnistii nu vad de ce chinuie atat de mult si atata lumea. In orice stat, in diverse momente ale existentei sale, ca o urmare a faptului ca apare un curent, o dorinta, ca anumiti cetateni care au gresit, care au fost sanctionati, pedepsiti, si care si-au ispasit o parte din pedeapsa si care prin comportamentul lor, prin felul in care se raporteaza la ceea ce au facut dovedesc ca sunt constienti, ca au gresit, statul acorda clementa sa”, a declarat liderul PSD Vaslui, la Digi 24.

La interventia moderatorului, care a spus ca aceasta ordonanta este promovata de persoane cu probleme penale, Dumitru Buzatu a spus ca deocamdata ordonanta pe aministie si gratiere „nu exista, nu are corp”.

„Ordonanta… ati vazut ceva? Nu are corp, nu are existenta certa in acest moment, nu exista nico prevedere pe care sa o fi putut analiza (…) Sunteti foarte tari la principii”, a replicat Buzatu.

Buzatu a mai spus ca nu intelege „aceasta tendinta sangeroasa in permanenta ca trebuie bagati unii la puscarie”, „teorie care macina de ani de zile”.

El sustine ca toata lumea ar trebuie sa inteleaga ca „un stat trebuie sa dea dovada de umanism”, prin Parlament si prin guvern, sa aiba intelegere fata de cei care au gresit si sa acorde aceasta gratie.

„Nu inteleg aceasta tendinta sangeroasa in permanenta ca trebuie bagati unii la puscarie, mai ales fiind insusita de o parte mare a opozitiei care vede prin aceasta o metoda de a castiga alegerile, pentru ca altfel nu sunt in stare sa propuna nimic, sa propuna un proiect cat de mic. (…) Avem deja ani de zile in care se macina aceeasi teorie – trebuie bagati la puscarie hotii, fara dovezi, toti bagati la puscarie. Ar trebui sa intelegem ca un stat trebuie sa dea dovada de umanism, prin Parlament, prin guvernele care se succed, indiferent de culorile politice, si sa aiba intelegere pentru aceia care au gresit si constientizeaza acest lucru si sa acorde aceasta gratie”, a spus Dumitru Buzatu.

Liviu Dragnea i-a cerut ministrului Justitiei, Tudorel Toader, o solutie pentru amnistie si gratiere pana la finalul acestui an, in caz contrar o solutie va fi decisa in CEX al PSD, au declarat surse social-democrate pentru Hotnews.ro. Daca ministrul Justitiei nu va gasi o modalitate de a da amnistia si gratierea, liderii social-democrati vor lua o decizie clara intr-o sedinta a Comitetului Executiv, i-ar fi transmis presedintele PSD ministrului Justitiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: