PSD nu va avea viata buna daca nu scapa de Dragnea si Dancila. Timmermans isi anunta candidatura pentru functia de presedinte al Comisiei Europene

news

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans, isi doreste sa conduca executivul european, dupa ce expira mandatul lui Jean-Claude Juncker. Fostul ministru de externe olandez si-a anuntat intentia in orasul sau natal, pregatindu-si astfel terenul pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

„Mi-as dori ca in urmatorul mandat sa fiu presedinte al Comisiei Europene. Ca sa realizez asta, mi-ar placea sa fiu candidat si sa conduc social-democratii in Europa. Si sper sa obtin sprijinul tuturor partidelor social-democrate din Europa si sa facem o campanie frumoasa si optimista”, a declarat Frans Timmermans, care provine din familia socialistilor europeni, informeaza Digi24.

Considerat mana dreapta a actualului presedinte al Comisiei inca de la preluarea mandatului, in 2014, Frans Timmermans este responsabil de problemele legate de statul de drept, iar in aceasta calitate a fost foarte activ in controversele privind justitia din Romania.

Pentru functia pe care si-o doreste, aceea de presedinte al Comisiei Europene, va avea un candidat redutabil – conservatorul german Manfred Weber, care si el aspira sa devina viitorul presedinte al Comisiei Europene. Wber a criticat si el deseori PSD pentru atacurile impotriva justitiei.

Cancelarul Angela Merkel si-ar ca un german sa fie urmatorul presedinte al Comisiei Europene anul viitor, renuntand pentru aceasta la pretentiile asupra Bancii Centrale Europene, a scris presa germana.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: