PSD nu va indrazni niciodata. USR, transparenta totala, face publice toate contractele semnate de partid

politica

Biroul National al USR a decis, joi, sa instituie Registrul public al contractelor partidului, care poate fi accesat pe site-ul formatiunii, in contextul scandalului legat de contractele cu firme detinute de unii membri ai USR.

Registrul va cuprinde toate contractele USR, incheiate atat de Secretariatul General, cat si de filialele USR din tara, anunta partidul, printr-un comunicat de presa citat de Mediafax.

In registru vor fi introduse si contractele deja derulate si vor fi publice, iar cei care le-au semnat vor intocmi catre Biroul National cate un raport privind oportunitatea contractului, motivele alegerii firmei respective si rezultatele.

Anuntul USR vine pe fondul scandalului de saptamanile trecute, cand Mediafax a relatat ca mai multe persoane din partid, printre care si Cristian Ghinea, sunt nemultumiti de situatia filialei USR Sector 3, unde o agentie media administrata de un membru USR Sorin Pavel ar fi incasat 8.000 de euro pentru servicii de promovare in mass-media in timpul campaniei la europarlamentare.

Tot atunci, pe grupul intern de Facebook al partidului, „Poiana lui Iocan”, au aparut polemici despre organizatia USR Giurgiu, unde au fost incheiate contracte in valoare de 5.000 de lei cu firmele unor membri de partid.

Unul dintre aceste contracte era de promovare a partidului in social media, iar mai multi membri au semnalat ca rezultatele promovarii nu s-au vazut, din moment ce, la europarlamentarele din 26 mai, USR a obtinut doar 11,57% in Giurgiu.

Ulterior, reprezentantii USR au afirmat, intr-un comunicat de presa, ca secretariatul general va evalua diversele acuzatii interne, transmise „pe surse” in mass-media, cu privire la contractele incheiate de unele filiale ale formatiunii in campania electorala. Partidul a mai transmis ca, din primele informatii, acuzatiile sunt nefondate, insa va efectua un audit intern „pentru a inlatura orice suspiciune”.

„USR este primul si singurul partid din Romania care a decis sa aiba un registru transparent de contracte. De asemenea, cerem tuturor partidelor sa procedeze la fel. Organizatiile solide sunt cele care invata si dezvolta bune practici. Cred ca avem sansa sa mai schimbam o bucata din politica romaneasca, invatand din propria practica”, a declarat vicepresedintele USR Cristian Ghinea, care a propus ideea Registrului in Biroul National.

Dan Barna a afirmat ca USR isi propune sa faca o altfel de politica, „una transparenta si cinstita”.

„USR a demonstrat in ultimii trei ani ca este un partid care dezvolta proceduri etice interne, oneste si transparente. Candidatii USR la alegeri au fost alesi prin votul tuturor membrilor dupa o campanie interna serioasa, deciziile importante au fost luate dupa referendumuri interne. In continuare, USR isi propune sa faca o altfel de politica, una transparenta si cinstita”, a declarat presedintele USR Dan Barna.

Transparenta este unul dintre principiile de baza ale USR. Partidul deja publica pe siteul oficial bilanturile contabile, bugetele anuale si executia bugetara, precum si organigrama Secretariatului General, conchide sursa citata.

Noi modificari care vizeaza transparenta USR vor fi introduse si in Statutul partidului care va fi actualizat la Congresul din 13 iulie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: