PSD nu va mai putea instaura un nou Regim Dragnea. Iohannis anunta ca Romania este de acord cu conditionarea alocarii fondurilor europene de respectarea statului de drept

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anunta, vineri, la Bruxelles ca Romania este de acord cu conditionarea alocarii fondurilor europene de respectarea statului de drept.

„Este destul de complicat de legat finantarea de statul de drept. Romania nu se opune, suntem de acord sa se lege acordarea fondurilor europene de statul de drept, insa specialistii mai au foarte multe lucruri de facut pana cand elaboreaza criterii concrete de aplicare. Daca se ajunge la o procedura clara, suntem OK cu ea”, a afirmat presedintele Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis are o intalnire cu presedintele Consiliului European, Charles Michel, discutiile vizand negocierile privind bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.

Intalnirea face parte din seria de reuniuni pe care presedintele Consiliului European le are cu liderii statelor membre ale Uniunii in vederea pregatirii reuniunii extraordinare a Consiliului European din 20 februarie privind negocierea viitorului buget multianual al Uniunii.

Presedintele Consiliului European a avut incepand de luni intalniri cu sefi de stat si de guvern din UE pe tema viitorului buget al Uniunii. Potrivit agendei, el se va intalni pana vineri cu 16 sefi de stat si de Guvern.

Negocierile referitoare la bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 au intrat intr-o noua etapa, in care coordonarea acestui proces a fost preluata de catre presedintele Consiliului European cu scopul obtinerii, cat mai rapid posibil, a unui acord la nivelul sefilor de stat si guvern din Uniunea Europeana.

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit in noiembrie anul trecut, la Palatul Cotroceni, pe Charles Michel.

Seful statului a aratat, la acea data, ca a discutat cu acesta despre nevoia pastrarii finantarii pentru dezvoltare regionala si intr-un cuantum important a banilor pentru politicile agricole comune.

Mai mult despre:

Comentarii: