PSD nu vrea sa cedeze Transporturile si Finantele la rotativa. Stanescu: „Nu schimbi jucatorii care performeaza. Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanta functiei de premier”

politica

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a anuntat ca protocolul incjeiat cu PNL privind rotativa din luna mai este „negociabil”, mai putin functia de prim-ministru. Stanescu vrea ca PSD sa pastreze anumite ministere care ar urma sa revina PNL la rotativa.

„Discutiile despre mentinerea sau rediscutarea conducerii ministerelor in cadrul rotatiei la guvernare trebuie sa aiba loc dintr-un motiv foarte simplu: vrem sa guvernam eficient. Exista un principiu in acest sens si in sport: nu schimbi jucatorii care performeaza.

Nu avem nevoie de episoade de haos politic, cum au existat pana la intrarea PSD la guvernare. Din orice schimb de ministere trebuie sa rezulte o formula care sa asigure in continuare buna guvernare. Daca vom considera ca este bine ca PSD si PNL sa pastreze anumite ministere, atunci vom decide consensual, ca parteneri in coalitie. Nimeni nu trebuie sa refuze eficienta guvernamentala pentru interese personale sau politice.

Singurul punct din protocol care nu poate fi negociat este alternanta functiei de premier, de la Nicolae Ciuca la presedintele PSD, Marcel Ciolacu, care va avea loc in luna mai.

Desi au fost perioade complicate si multi care prevesteau ruperea coalitiei, am dovedit ca suntem responsabili. Trebuie sa continuam urmarind buna guvernare, chiar daca nu toti vedem lucrurile la fel. Insa, mereu ne punem la masa negocierilor si nu ne ridicam pana nu avem un consens in privinta solutiilor pentru romani”, a anuntat Paul Stanescu, miercuri, intr-un comunicat de presa.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat si el, acum doua zile, ca PSD ar vrea sa pastreze Transporturile si Finantele, care sunt conduse de Sorin Grindeanu si, respectiv, Adrian Caciu.

„Iti asumi si bunele si relele cand ai semnat un astfel de protocol, dar sunt ferm convins, ratiunea noastra de oameni politici care ne dorim ca lucrurile sa mearga in directia corecta, mai ales unde sunt ministri. De exemplu, domnul Bolos la MIPE, din punctul meu de vedere e o greseala sa il schimbi pe ministrul Bolos in acest moment

Uitati-va la randamentul lui Sorin Grindeanu la Transporturi. Daca gasim in coalitie o formula mai buna, o schimbam, dar sunt ferm convins ca avem ratiune ca oameni politici”, a spus Marcel Ciolacu la Romania TV.

„Mai sunt cinci luni. Sa asteptam si sa vedem negocierile care cred ca vor fi scurte despre schimburile de ministere. Sunt ministere cu performante, exista o performanta la MIPE, la Ministerul Justitiei, am scapat de MCV”, a adaugat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: