PSD numeste un celebru deputat penal in fruntea Comisiei pentru controlul activitatii SRI. A scapat de DNA din cauza imunitatii parlamentare

politica

Camera Deputatilor si Senatul se reunesc, miercuri, pentru a se pronunta asupra numirilor in mai multe posturi din ASF, ANRE, Consiliul Legislativ si in Comisiile parlamentare comune de control al activitatii SRI si SIE, sedinta comuna urmand a se desfasura in conformitate cu normele de siguranta sanitara.

Parlamentarii urmeaza sa-si exprime votul secret cu buletine asupra propunerilor pentru aceste functii. PSD l-a propus pe deputatul Eugen Bejinariu pentru functia de presedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii Serviciului Roman de Informatii si inlocuirea deputatului Marian Cucsa cu deputatul Mitica Marius Margarit in aceasta comisie. In plus, PSD a propus inlocuirea din Comisia parlamentara pentru controlul activitatii Serviciului de Informatii Externe a deputatului Dorel Caprar, recent exclus din partid, cu deputatul Vlad Bontea.

In mai 2017, majoritatea parlamentara PSD-ALDE a respins solicitarea DNA ca Bejinariu sa poata fi urmarit penal pentru abuz in serviciu in dosarul ‘Microsoft 2’.

Acuzatia pe care procurorii anticoruptie i-o aduc lui Eugen Bejinariu este de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

„Bejinariu Eugen a exercitat urmatoarele activitati: a initiat si a sustinut proiectele a doua hotarari de guvern (nr. 1473/11.12.2003 si nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat incheierea intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de inchiriere de licente referitor la produsele Microsoft, invocandu-se, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, in scopul de a favoriza aceasta firma prin evitarea organizarii unei licitatii publice; a initiat si sustinut proiectul Hotararii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de inchiriere de licente incheiat la data de 15.04.2004 intre Guvernul Romaniei si Fujitsu Siemens Computers GmbH si pentru produsele educationale Microsoft, fara a exista un necesar fundamentat; a semnat contractul comercial de inchiriere licente Microsoft din data de 15.04.2004 si actul aditional la acesta, cunoscand ca nu era justificata achizitia din sursa unica”, potrivit cererii Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii acuza ca, in acest fel, s-a creat un prejudiciu total de aproape 67 de milioane de dolari.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si volumele (28) cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: