PSD are o foame de bani incat este gata sa bage mana si in veniturile electoratului traditional: „este un atentat la veniturile pensionarilor”

money

Opozitia acuza PSD-ALDE ca incearca „un atentat” la pensiile oamenilor prin noul propunere legislativa legata de veniturile batranilor.

„Ceea ce incearca coalitia PSD-ALDE este un atentat la veniturile pensionarilor, pentru ca prin noua lege a pensiilor se va propune, suntem convinsi de acest lucru, decuplarea majorarii punctului de pensie de mecanismul de indexare prevazut in momentul de fata de legea pensiilor, un mecanism de indexare a punctului de pensie care trebuie sa tina cont de majorarea salariului mediu brut pe economie, respectiv jumatate din aceasta rata de crestere si jumatate din rata de crestere a inflatiei. PNL propune pastrarea acestui mecanism care nu a fost aplicat nici in acest an de la inceputul lunii ianuarie. Pensionarii trebuiau sa aiba majorate pensiile cu aproximativ 8% daca se respecta acest mecanism”, a spus Danca, la Parlament, la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL.

Acesta a sustinut ca, anul acesta, PSD-ALDE „taie” din drepturile pensionarilor, amintind ca partidul din care face parte va ataca la CCR legea privind nationalizarea Pilonului II de pensii.

„PNL atrage atentia ca asaltul si atacul la drepturile pensionarilor nu se opresc doar la pensionarii aflati acum in plata, ci si la cei care urmeaza sa iasa la pensie. In acest moment, se discuta din nou despre desfiintarea Pilonului II de pensii. PNL va ataca la CCR si se va opune acestui demers si va depune amendamente la OUG pentru cresterea alocarilor, a contributiilor din salariul brut al angajatilor de la 3,75% la 6% contributia la pilonul 2 de pensii”, a mai specificat purtatorul de cuvant al PNL.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: