PSD o lasa din brate pe Laura Georgescu: „La CNA parca este un serial de comedie”

politica

Membru al Comisiei de Cultura, deputatul PSD Mihai Sturzu, sustine ca CNA este politizat si cere schimbarea legii de functionare a institutiei pentru ca aceasta se se transforme intr-o „autoritate competenta si functionala”.

„Motivul pentru care va scriu aceasta scrisoare este ca eu, Mihai Sturzu, de cativa ani politician si membru al Comisiei pentru Cultura, Arte, Mijloace de Informare in Masa din Camera Deputatilor — dar, mai ales, fost realizator a nenumarate emisiuni TV de succes impreuna cu prietenii mei din trupa Hi-Q—, incep sa fiu invidios pe membrii Consiliului National al Audiovizualului.

Ceea ce se intampla de la o vreme in CNA are toate datele unui reality show de succes. Pana acum cateva luni, am avut acuzatii reciproce, acolo unde trebuia sa avem decizii. Presedinta CNA, numita de partidul meu, s-a razboit cu membrii numiti de opozitie, pe diferite teme, dar in sedinta nu s-au strans niciodata suficienti membri incat sa aiba cvorumul care poate duce la vot si decizii.

La sfarsitul anului trecut, Parlamentul — adica si eu — a numit doi noi membri ai CNA, in speranta ca masinaria se va debloca si CNA-ul va putea sa ia hotararile necesare pentru o televiziune mai buna, intr-o piata in care partizanatul politic si loviturile sub centura sunt de gasit pe majoritatea posturilor TV, afiliate si la o parte, si la alta a spectrului politic.

Din pacate, nu a fost asa. Dupa schimbarea de componenta, am ajuns intr-o etapa superioara a reality show-ului, la lipit scrisori ironice pe usa si chemat politia. Daca realitatea televiziunilor noastre nu ne-ar bate cu degetul in ecran, de cealalta parte a acestuia, as spune chiar ca lucrurile care se intampla la CNA incep sa semene chiar a serial de comedie, mult mai mult decat a reality show”, arata Struzu intr-un comunicat de presa.

El crede ca solutia pentru a iesi din blocaj este schimbarea legii.

„In acest punct, stiu bine ca pe capul meu vor incepe sa cada acuze referitoare la Partidul Social Democrat, din care fac parte. Guvernul PSD este cel care a numit-o pe Laura Georgescu in fruntea CNA. Membrii desemnati de PSD au fost cei care s-au razboit cu membrii desemnati de PDL sau PNL. Mi-ar fi usor sa intru in logica de zi cu zi a meciurilor politice din Romania si sa raspund: ‘Da, dar membrii desemnati de PDL/PNL au facut si au dres…’ N-o sa va spun asta. O sa va spun ca aveti dreptate. Problema CNA este ca e politizat. Nu de PSD, sau de PNL, sau de PDL. Este politizat prin insasi alcatuirea lui.

Consecvent cu ceea ce spun si fac de cand am intrat in politica, imi voi asuma toate acuzatiile care mi s-ar putea aduce, mie si partidului meu, si voi intreba: ‘Da, dar ce putem face de acum incolo?’

Raspunsul meu se gaseste intr-o schimbare a Legii Audiovizualului, cea care stabileste, printre altele, si componenta CNA. Cum trebuie schimbata legea?

(…) Stiu ca problema CNA e politizarea si politizarea provine de la lege. Veti crede, poate ca nu vorbesc serios, fiindca fac parte dintr-un sistem care a contribuit la aceasta politizare. Sper, totusi, sa luati ca o minima dovada de seriozitate tocmai faptul ca indraznesc sa propun opiniei publice, organizatiilor specializate, colegilor de partid si de Parlament aceste teme de reflectie, mai putin convenabile pentru partidul din care fac parte si chiar pentru mine insumi”, mai spune deputatul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: