PSD, o noua umilinta. Iohannis este premiat in SUA pentru ca a sustinut protestatarii anticoruptie. Mesaj ferm al presedintelui: „Nu exista nicio alta cale”

news

Presedintele Klaus Iohannis spune ca in Romania trebuie sa continue lupta impotriva coruptiei. „Nu exista nicio alta cale”, a spus presedintele in discursul tinut la Forumul American Jewish Committee, organizatie cu o istorie de 110 ani. Klaus Iohannis a fost invitatul de onoare din cadrul acestei reuniuni si a fost premiat pentru ca a sustinut „statul de drept, democratia si libertatea”.

„In timp ce sute de mii de oameni marsaluiau pe strazile din Bucuresti ca sa protesteze fata de eforturile indoielnice ale guvernului de a impiedica lupta impotriva coruptiei, presedintele roman Klaus Iohannis a fost de partea corecta a istoriei, in sprijinul transparentei, statului de drept, democratiei si libertatii. Domnule presedinte Iohannis, sunt onorat sa va inmanez, din partea AJC, premiul Lumina Natiunilor pentru 2017”, a spus Allan Reich, reprezentant al AJC.

„Accept prestigiosul premiu Lumina Natiunilor nu pentru mine, dar pentru tara mea si pentru poporul roman. Credinta lor in democratie si in statul de drept este recunoscuta prin acest premiu. Aceste lucruri ne-au adus pe noi ca natiune acolo unde suntem astazi. Acest premiu special ma obliga sa-mi asum un angajament suplimentar, sa-mi folosesc toata puterea de presedinte al Romaniei ca sa promovez justitia, democratia, domnia legii pentru tara mea, pentru regiune si pentru glob. Lupta cu coruptia progreseaza bine, dar trebuie sa continuam. Ma angajez sa o sustin cu si mai multa intensitate si hotarare. Nu este nicio alta cale.

Doamnelor si domnilor, accept acest premiu ca o recunoastere a tarii mele si pentru parteneriatul strategic dinamic si puternic cu Statele Unite. Ca sa-l citez pe presedintele Trump, dintr-o scrisoare pe care mi-a trimis-o in martie acest an: Sunt de deplin de acord ca Statele Unite si Romania se bucura de un parteneriat strategic vibrant si puternic. Astept sa-l intalnesc pe presedintele Trump saptamana aceasta si sa lucram impreuna sa facem acest parteneriat si mai puternic, mai profund, mai amplu si mai semnificativ pentru ambele natiuni”, a declarat presedintele Klaus Iohannis la ceremonia de inmanare a premiului.

Distinctia „Lumina Natiunilor” („Light Unto the Nations”) a mai fost acordata in trecut unor lideri marcanti, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, presedintele Frantei Nicolas Sarkozy, presedintele Statelor Unite ale Americii Bill Clinton, precum si altor sefi de stat din Europa si America Latina.

Presedintele Iohannis a scris pe Facebook ca este onorat sa primeasca acest premiu si a repetat ca este un premiu ce simbolizeaza recunoasterea meritelor romanilor care „apara neincetat valorile democratiei si ale statului de drept”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: