PSD, pe culmile disperarii. Plangere penala la DIICOT impotriva lui Frans Timmermans, este acuzat de „constituire de grup infractional organizat”

politica

Site-ul Lumea justitiei (luju.ro), condus de Razvan Savaliuc, anunta ca a depus o plangere penala la DIICOT impotriva lui Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, pentru ca ar fi falsificat „realitatile privind domeniul justitiei in Romania” in Raportul MCV. Timmermans este acuzat si de „constituire de grup infractional organizat”.

Savaliuc este unul dintre cei mai vocali propagandisti ai PSD, fiind unul dintre varfurile de lance ale lui Liviu Dragnea in lupta cu magistratii. De altfel, firma care editeaza luju.ro a primit anul trecut de la PSD suma de 308.000 lei, informat Newsweek Romania la sfarsitul anului trecut. Acum, luju.ro a depus plangere penala la DIICOT impotriva lui Frans Timmermans si a altor patru persoane.

„Redactia Lumea Justitiei a inregistrat miercuri 30 ianuarie 2019, la structura centrala a DIICOT, un denunt impotriva demnitarilor si functionarilor europeni, responsabili de emiterea Raportului MCV din 13 noiembrie 2018”, anunta luju.ro.

Iata ce contine plangerea penala:

DOMNULE PROCUROR SEF,

DENUNT

impotriva faptuitorilor:

1. FRANS TIMMERMANS, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene si Comisar european pentru o mai buna legiferare, relatii institutionale si Carta drepturilor fundamentale…;

2. VERA JUROVA, comisar european pentru Justitie, Drepturi fundamentale si Cetatenie, pentru…;

3. ANGELA CRISTEA, sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, pentru …;

4. AUGUSTIN LAZAR, procurorul general al Romaniei, pentru… Organul de cercetare penala va clarifica in mod deosebit aspectele descrise la Cap. II. 3. pct. 6.6. din prezentul;

5. Faptuitorii din echipa de redactare a Raportului MCV, ce urmeaza a fi identificati, intrucat Raportul MCV nu este semnat, participatiile urmand a fi stabilite de organul de ancheta penala, pentru…

Faptele au fost savarsite prin adoptarea „Raportului Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si de Verificare” (Raportul MCV) din 13.11.2018 cu incalcarea atributiilor de serviciu prescrise de Tratatul Uniunii Europene (TUE) si legislatia in materie, prin falsificarea realitatilor privind domeniul justitiei in Romania, prin comunicarea de informatii false privind statul roman si prin initierea, constituirea, aderarea si sprijinirea, sub orice forma, a unui grup infractional organizat. Actiunile faptuitorilor sunt asociate gravelor actiuni de politie politica realizate de institutiile de represiune ale statului cu incalcarea Constitutiei si ordinii de drept – descrise in Denunt – fiind aduse grave vatamari intereselor statului roman si fiind pusa in pericol securitatea nationala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: