PSD, pe invers fata de socialistii europeni in privinta educatiei sexuale in scoli: „Citu vrea sa educe sexual cu forta”

politica

PSD are o abordare radical diferita, contrara, pozitiei socialistilor europeni in privinta educatiei sexuale in scoli. PSD sustine ca „o Romanie educata incepe prin masuri economice ferme, nu prin teorie sexuala” si ca „premierul Citu vrea sa educe sexual cu forta”. 

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc, presedintele PSD Iasi, a transmis vineri un comunicate de presa in care sustine ca premierul „Citu vrea sa educe sexual cu forta”.

„Educatia sexuala in scoli a devenit un subiect extrem de fierbinte pentru reprezentantii coalitiei de guvernamant. Acestia intra cu bocancii in viata celor mici, trec peste acordul parintilor si propun ca educatia sexuala sa fie inclusa in scoli la liber.

Pornind de la Klaus Iohannis, cel care a retrimis in Parlament legea adoptata in vara anului trecut si ajungand la giumbuslucuri PNL-USR, tindem sa ajungem la o situatie de criza majora. In loc sa se gandeasca la viata copiilor din satele Romaniei, in loc sa treaca la majorarea alocatiilor, la conditii de trai mai bune, Guvernul se rafuieste si cu parintii, ignorand-i si tratandu-i ca pe niste abstractii.

Nu cred ca se impune eliminarea consultatiei parintilor in acest caz, ba dimpotriva. Situatia, similara cu predarea religiei in scoli, implica acordul parintilor, insa acest lucru va fi ignorat.

(…) Din pacate, Guvernul actual este o batjocura la adresa romanilor. Cristian Ghinea, cel care ar trebui sa se ocupe de gestionarea PNRR, vrea ca romanii sa munceasca pana mor, vicepremierul Dan Barna ajunge anchetat de DNA pentru combinatii pe fonduri europene, premierul Florin Citu nu este in stare sa gestioneze campania de vaccinare, insa ei se cred capabili sa ofere educatie sexuala in unitatile de invatamant.

O Romanie educata incepe prin masuri economice ferme, nu prin teorie sexuala. Concluzia amara este ca acest Guvern se face ca guverneaza, incercand sa distraga atentia de la problemele de fond ale Romaniei”, arata deputatul PSD.

Pozitia PSD este contrara, radical contrara, fata de cea a socialistilor europeni, grup din care fac parte si pesedistii. Grupul socialistilor europeni din Parlamentul European atrage atentia ca „educatia sexuala este sub atac si in Uniunea Europeana”.

„Si in Europa, educatia sexuala este atacata. Cel mai recent exemplu este legea din Ungaria prin care este pedepsita prezentarea de informatii despre LGBTI in manualele scolare.

Dezinformarea deliberata in aceste cazuri contribuie la abuzuri si la violente sexuale. Este timpul ca UE sa apare dreptul la educatie sexuala”, se arata intr-o postare a socialistilor europeni.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: