PSD pierde inca un proces. Judecatorii obliga PSD sa spuna de unde a avut bani pentru elicopterul lui Dancila

politica

Tribunalul Iasi a decis marti sa oblige PSD sa comunice in scris mai multe informatii privind vizita si transportul Vioricai Dancila in turneul electoral din august 2019. Reset Iasi a solicitat instantei sa oblige PSD sa spuna cat a costat transportul cu elicopterul si care este sursa fondurilor.

Procesul a fost deschis de Daniela Mitrofan, fondator al organizatiei Reset Iasi.

Daniela Mitrofan a adresat mai multe intrebari PSD, iar formatiunea politica nu i-a raspuns. Tribunalul Iasi a decis insa ca PSD sa-i raspunda in scris acesteia, anunta ziare.com.

1. Care este suma platita pentru inchirierea elicopterului?
2. Cine detine aceasta firma de la care s-a inchiriat elicopterul sau cine este proprietarul acestuia?
3. Pentru cate ore/zile a fost inchiriat?
4. Care este sursa acestor fonduri din care s-a platit elicopterul?
5. Care a fost scopul vizitei dnei Dancila in Moldova?

Viorica Dancila a declarat atunci ca inchirierea elicopterului nu s-a facut din bani publici, ci din banii PSD. Insa „banii PSD” sunt fonduri alocate de stat din banii publici.

„Da, este un elicopter angajat de PSD. Va spun acest lucru in calitate de secretar al PSD. Este un elicopter inchiriat din banii PSD”, a spus atunci Mihai Fifor.

Este al treilea proces pierdut de PSD in instanta, dupa ce a refuzat sa raspunda unor solicitari facute in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

Intr-un dosar deschis tot de Daniela Mitrofan, Tribunalul Iasi a decis ca Partidul Social Democrat trebuie sa faca publice sumele pe care le-a primit de la bugetul de stat in anii 2016-2018 si rapoartele detaliate cu privire la modul in care au fost cheltuiti acesti bani: cu ce persoane fizice si cu ce firme s-au incheiat contracte din acesti bani. Decizia a fost contestata cu recurs.

Intr-un alt caz, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca PSD trebuie sa faca publice sursele de finantare si prestatorii de servicii de la mitingul „impotriva abuzurilor” din Piata Victoriei, organizat de formatiunea politica pe 9 iunie 2018. Decizia este definitiva.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: