PSD-PNL vor sa creasca azi iar salariile in institutiile umplute cu clientela de partid: Ministerul Finantelor, Consiliul Concurentei, Comisia pentru Prognoza. Sporuri de pana la 75%

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui sustine ca partidele din coalitia de guvernare incearca sa creasca din nou salariile pentru sectorul bugetar, prin amendamentele pe care le-au depus la ordonantele privind Mecanismul de Redresare si Rezilienta, acte normative care vor fi discutate, marti, in Comisia de buget a Camerei Deputatilor.

„Chiar astazi, coalitia incearca sa faca o noua crestere de salarii pentru sectorul bugetar. La ora 16,00 este o sedinta a Comisiei de buget – finante in care din 247 de amendamente, au incercat sa strecoare noi cresteri de salarii, de data aceasta pentru Ministerul Finantelor, pentru Consiliul Concurentei, pentru Comisia pentru Prognoza si inca cateva locuri.

Amendamentele sunt de la 230, exact asigurarea sinecurilor statului roman. Ei zic public ca vor sa restructureze aparatul bugetar, sa taiem din cheltuieli, sa reducem deficitul, dar, practic, la un proiect pe circuit si in ultima secunda, vin la comisie cu amendamente pe care le strecoara printr-un maldar de amendamente, pentru ca ele sa nu fie observate nici de presa, nici de Opozitie si spera sa le treaca”, a spus Nasui la Palatul Parlamentului.

El a mentionat ca prin aceste amendamente „se infiinteaza o noua structura in cadrul Consiliului Concurentei, se duc mai multe salarii la nivelul grilei si se adauga sporurile specifice fondurilor europene, care merg pana la 75% din salariul brut”.

„Practic, daca ne uitam la cheltuielile de personal ale statului roman, vedem ca ele cresc an de an, cresc foarte mult si in acelasi timp politicienii zic ca ingheata salariile, ca le pasa de deficit, ca nu vor sa mai creasca cheltuielile, dar cu toate acestea ele tot cresc din cauza genului acestuia de legi si din cauza genului acestuia de voturi”, a mai spus acesta.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: