politica

PSD politizeaza din nou pandemia: „PNL a scapat pandemia de sub control. Cerem deschiderea scolilor”

Partidul Social Democrat (PSD) acuza, duminica, intr-o postare pe pagina de Facebook, guvernarea PNL ca a scapat pandemia de sub control „din cauza deciziilor haotice, luate pe genunchi”, dar si ca le refuza copiilor dreptul de a merge la scoala.

„Din cauza deciziilor haotice, luate pe genunchi, PNL a scapat pandemia de sub control, a pus economia la pamant si a lasat bolnavii cronici fara acces la tratamente. Guvernul Dreptei Unite loveste acum si in viitorul Romaniei si le refuza copiilor dreptul la educatie, tinand scolile inchise. Pusi in fata realitatii, ministrii Tataru si Anisie recunosc ca prezenta copiilor la scoala #nu creste numarul de infectari, dar… nu fac nimic pentru a le redeschide! Pentru PNL, scolile sunt doar sectii de votare. Pentru alegeri sacrifica inclusiv viitorul copiilor nostri!”, se afirma in postarea de pe pagina de Facebook a PSD.

Premierul Ludovic Orban a declarat sambata ca e nevoie de alegeri parlamentare, adaugand ca in cazul in care scrutinul programat pentru 6 decembrie nu se va desfasura, „Renate Weber o sa ramana in fruntea Avocatului Poporului si o sa fie in continuare responsabila pentru sesizari la Curtea Constitutionala care au dus la cresterea dramatica a numarului de infectari” cu noul coronavirus.

„Derularea campaniei electorale nu prezinta niciun risc suplimentar privitor la raspandirea virusului. In cazul in care candidatii, echipele de campanie respecta regulile, nu exista niciun fel de risc pentru a creste raspandirea virusului. De asemenea, modul in care organizam ziua votului este de asemenea natura, incat omul se poate duce in siguranta la vot. Este nevoie de alegeri parlamentare, ii indemn pe oameni sa-si puna intrebarea: o mai vor pe Renate Weber in fruntea Avocatului Poporului? Daca nu facem alegeri, Renate Weber o sa ramana in fruntea Avocatului Poporului si o sa fie in continuare responsabila pentru sesizari la Curtea Constitutionala care au dus la cresterea dramatica a numarului de infectari. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache sa ajunga in fruntea institutiilor statului? Daca nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache sa ajunga in fruntea institutiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul sa casapeasca economia, sa inventeze noi si noi acte normative care sa duca Romania spre faliment, spre prapastie economica? Daca nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a afirmat Orban intr-o conferinta de presa, dupa depunerea juramantului de catre primarul municipiului Slobozia (judetul Ialomita), Dragos Soare.

Premierul a subliniat ca in toate tarile europene s-au organizat alegeri la termen, indiferent ca au fost alegeri prezidentiale, parlamentare sau locale.

„In Statele Unite, desi Statele Unite se confrunta cu cel mai mare numar de infectari, se organizeaza alegerile prezidentiale, pentru ca asta inseamna democratia, inseamna puterea cetateanului de a decide viitorul Romaniei. Din 4 in 4 ani, cetateanul transfera puterea pe care o detine catre corpul reprezentativ ca sa duca Romania in directia pe care vrea cetateanul sa o duca. Astazi, PSD-ul duce Romania intr-o directie contrara vointei care exista astazi in societatea romaneasca”, a mai declarat Orban.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

28 de minute ago

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

3 ore ago

Omul de incredere al lui Alexei Navalnii spune ca „nu va renunta niciodata” la lupta impotriva lui Putin

Leonid Volkov, cel care a fost atacat cu brutalitate in luna martie, spune ca impartaseste…

3 ore ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

4 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

4 ore ago